Skip to main content

This website is under construction. We are continuously adding more information in English. We apologize for the inconvenience this might cause and thank you for your patience.

Osallisuutta edistävä toiminta, vaativat vammaispalvelut

Keywords:
Unfortunately this content has not yet been translated. The website is still incomplete. We apologize for the inconvenience this may cause.

Osallisuutta edistävää toimintaa tehdään kuntoutuksellisella työotteella. Sen tavoitteena on lisätä osallisuutta, vahvistaa sosiaalista vuorovaikutusta sekä ylläpitää ja kehittää toimintakykyä. Palvelu on tarkoitettu kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville henkilöille, joilla on suuri ja jatkuva avun ja tuen tarve.

Osallisuutta edistävä toiminta perustuu yksilöllisiin tavoitteisiisi. Toiminnassa huomioidaan vahvuutesi, toiveesi ja vuorovaikutustapasi. Tarjoamme sinulle erilaisia vaihtoehtoja sekä tukea ja ohjausta valintojesi tekemiseen. Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa kommunikaatiokeinojasi ja edistää selviytymistäsi sosiaalisissa tilanteissa. Lisäksi harjoittelet taitoja, joita tarvitset mahdollisimman itsenäisessä arjessa.

Osallisuutta edistävä toiminta on monipuolista päivätoimintaa, jossa esimerkiksi

* pääset ulkoilemaan ja kokeilemaan fyysisiä aktiviteetteja
* voit osallistua luku-, musiikki- ja taidetuokioihin
* voit osallistua ruoanlaittoon
* pääset harjoittelemaan kädentaitoja luovissa toiminnoissa
* sinulle tarjotaan erilaisia aistikokemuksia

Aktiviteetteja pääset kokemaan joko yksin tai ryhmän kanssa. Toiminnan vastapainona ovat ravinto, lepo ja rentoutuminen.

Osallistumista edistävää toimintaa tarjotaan suomen kielellä Turussa. Ruotsin kielellä osallisuutta edistävää toimintaa tarjotaan Paraisilla, Turussa ja Kemiönsaarella.

Charge information

Lisätietoja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asiakasmaksuista: https://www.varha.fi/fi/tietoa-varhasta/asiakkaana-hyvinvointialueella/…

Requirements

Vaativat vammaispalvelut on suunnattu kaikenikäisille henkilöille, jotka tarvitsevat oman elämänsä tueksi moniammatillista erityisosaamista vaativia palveluita. Henkilöllä voi olla älyllinen kehitysvamma tai muu kehityksellinen neuropsykiatrinen häiriö sekä muita toimintakykyyn ja elämiseen vaikuttavia haasteita. Jokaisen asiakkaan palvelutarve arvioidaan yksilöllisesti.

User instruction

Voit ottaa yhteyttä oman kotikuntasi sosiaali- ja vammaispalvelualueeseen, joka vastaa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vammaispalveluista. Tarvittaessa vaativien vammaispalvelujen palveluohjaus neuvoo sinua tai läheisiäsi palveluihin hakeutumisessa.

Service channels

Elämäntaitovalmennus, Turku

Palveluyksikkö Mocca serviceenhet

Vammaispalvelutoimisto, Turku