Hyppää pääsisältöön

Koulutus - Etä- tai hybriditapahtuma

Omavalvontasuunnitelma workshop sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen alueella tuottaville yksiköille

Microsoft Teams

Tapahtuman tiedot

Etä- tai hybriditapahtuma

Aika

-

Hinta

Koulutus on maksuton ja suunnattu Varsinais-Suomen hyvinvointialueen alueella palveluja tuottaville.

Järjestäjät

Varha/ Ylikunnallinen valvontakeskushanke / Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushanke

Ilmoittautuminen päättyy

Videoyhteys

Microsoft Teams. Linkki toimitetaan ennen koulutusta. Sama linkki toimii joka kerralla.

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen alueella tuottavien toimintayksiköiden omavalvontasuunnitelmien laatimisesta vastaavat tai asiasta kiinnostuneet henkilöt.

Tavoite

Työpajan tavoitteena on tukea sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden omavalvontasuunnitelman laatimista.

Koulutuksen ohjelma

Työpajan tavoitteena on tukea sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden omavalvontasuunnitelman laatimista. Omavalvontasuunnitelma toimii yksikön laadukkaan omavalvonnan toteuttamisen kuvauksena. Työpajan ohessa on tarkoitus työstää yksikön omaa omavalvontasuunnitelmaa. Omavalvontasuunnitelman sisältö on jaettu neljään eri tapaamiskertaan, joten parhaan mahdollisen hyödyn saadakseen, osallistujan suositellaan osallistuvan kaikkiin tapaamiskertoihin.

 • kerran aiheena palveluntuottajan tiedot, omavalvontasuunnitelman laatiminen ja seuranta, sekä toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet.
 • kerran aiheena riskienhallinta ja kehittämissuunnitelma.
 • kerran aiheena asiakkaan ja potilaan asema ja oikeudet, palvelun ja hoidon sisällön omavalvonta.
 • kerran aiheena asiakasturvallisuus, asiakas- ja potilastietojen käsittely ja kirjaaminen, avoimeksi jääneet kysymykset.
 • Työpajan sisällöt perustuvat ajantasaiseen järjestämislakiin, sosiaalihuoltolakiin, terveydenhuoltolain 8 § ja siihen liittyvään asetukseen, eduskunnan hyväksymään sosiaali- ja terveydenhuollon valvontalakiin, Valviran määräyksiin 2/2012 ja 1/2014 sekä Valviran julkaisemiin omavalvontasuunnitelman mallipohjiin (sosiaalihuolto 12/2022 ja yksityinen terveydenhuolto 3/2020).

  Koulutus ajankohdat:

  • Ti 12.9.2023 klo 10-12
  • To 5.10.2023 klo 10-12
  • To 26.10.2023 klo 10-12
  • Ke 8.11.2023 klo 10-12

   

  Lisätiedot

  Lisätietoja: koulutus@varha.fi tai Karoliina Marjaniemi, projektikoordinaattori Ylikunnallinen valvontakeskushanke,  karoliina.marjaniemi@varha.fi  p. 050 5699 893

  Ilmoittaudu tästä (Linkki pois sivustolta, avautuu uuteen ikkunaan)