Hoppa till huvudinnehåll

Sommaröppettider för Varhas service

Under sommaren förekommer avvikande öppethållningstider för servicepunkterna inom Egentliga Finlands välfärdsområde. Några av servicepunkterna håller sommarstängt, medan andra servicepunkter har begränsade öppethållningstider. Några av servicepunkterna som ÅUCS jourmottagningar och räddningstjänsterna håller dock öppet och fungerar helt normalt under hela sommaren.

Social- och hälsocentralstjänsterna 1.6–31.8.2023

En del av social- och hälsovårdstjänsternas verksamhetspunkter (bl.a. hälsovårdsstationerna, -centralerna, tandvårdscentralerna) är stängda under sommaren, och för en del av verksamhetspunkterna kommer endast att erbjudas begränsad service. Om din egen verksamhetspunkt inte finns nämnd på listan nedan, kommer den att upprätthållas normalt under hela sommaren. För de stängda verksamhetspunkternas del meddelas alternativt ställe dit man kan vända sig under perioden som den egna punkten är stängd.

Social- och funktionshinderservice 1.6–31.8.2023

En del av social- och funktionshinderservicens verksamhet ordnas i begränsad form under sommaren. En del av verksamhetspunkterna och verksamheterna kan även vara helt stängda under en viss tid. Verksamheten fungerar dock normalt om din egen verksamhetspunkt eller verksamheten du söker efter inte finns nämnd i förteckningen nedan.

Tjänster för äldre den 19.5–31.8.2023

En del av verksamheten vid tjänster för äldre genomförs i mindre skala under sommaren. Vissa enheter och funktioner kan också vara stängda under en viss tid. Ändringarna orsakar inte enhetsbyten för kunder som fått en plats vid långtidsvården. Om din egen enhet eller den funktion du söker inte nämns i listan är verksamheten normal hela sommaren.

ÅUCS jourmottagningar öppna som vanligt

ÅUCS har reducerat sin verksamhet under sommaren och flera avdelningar kommer att vara stängda under en del av sommaren. Detta kommer inte att påverka de mottagningstider som klienterna fått. Om en klient har ett besök på ÅUCS under sommaren kommer han eller hon till mottagningen eller avdelningen enligt överenskommelse.

ÅUCS jourmottagningar fungerar normalt: dygnet runt på ÅUCS T-sjukhus, dygnet runt på Salo sjukhus, varje dag klockan 8-20 på Vakka-Suomi sjukhus och Loimaa sjukhus.