Hoppa till huvudinnehåll

Pihlajakylä, Somero

Nyckelord:

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Sairaalatie 6
31400 SOMERO

Postadress

Sairaalatie 6
31400 SOMERO

Enheten för gemenskapsboendet Pihlajakylä är ett trivsamt radhuskvarter. I närheten finns också andra boendetjänster för äldre. Varje bostad har en egen liten terrass och dessutom har området ett skyddat terrasstak för vistelse och gemensamma tillställningar. På gården finns gott om med utomhus- och vilobänkar samt trädgårdsgungor där man sitter emot varandra. Vid gaveln av ett radhus har man renoverat tillgängliga gemensamma utrymmen. För boende ordnas mångsidig och omfattande verksamhet som främjar socialt umgänge och ökar funktionaliteten.

Pihlajakylä har 34 bostäder som är från 31 m² till 33 m² i storlek. Bostäderna har eget kök samt toalett och dusch. Dessutom är bastun i gemensam användning. Alla bostäder är inte helt tillgängliga. Om bostaden ingås ett hyresavtal med boende.

De tjänster som boende behöver ordnas som hemvårdstjänster och stödtjänster, till exempel måltidsservice, klädvårdstjänst och säkerhetstjänst. Den boende ordnar städningen i bostadsrummet själv och det är möjligt att ansöka om servicesedel för städningen. De tjänster som klienten beviljas baserar sig alltid på en bedömning av servicebehovet. De anställda inom hemvården gör kundbesök enligt klientens behov på morgonen, dagen och kvällen. Boendes hjälpbesök på natten ordnas vid behov via säkerhetstjänsten.

Nya klienter: Om du ännu inte är klient hos tjänster för äldre och vill ha mer information om boendeservice för äldre, ta kontakt med klienthandledningen för äldre i Egentliga Finland.