Skip to main content

This website is under construction. We are continuously adding more information in English. We apologize for the inconvenience this might cause and thank you for your patience.

Contact information

Visiting address

Sairaalatie 6
31400 SOMERO

Postal address

Sairaalatie 6
31400 SOMERO

Unfortunately this content has not yet been translated. The website is still incomplete. We apologize for the inconvenience this may cause.

Yhteisöllisen asumisen yksikkö Pihlajakylä on viihtyisä rivitalokortteli, jonka lähistöllä sijaitsee myös muita ikääntyneiden asumispalveluita. Jokaisessa asunnossa on oma pieni terassi ja lisäksi alueella on suojaisa terassikatos oleskeluun ja yhteisiä tilaisuuksia varten. Piha-alueella on runsaasti ulko- ja levähdyspenkkejä sekä vastakkain istuttavat keinut. Yhden rivitalon päätyyn on remontoitu esteettömät yhteistilat. Asukkaille järjestetään monipuolista ja runsasta sosiaalista kanssakäymistä edistävää sekä toiminnallisuutta lisäävää toimintaa.

Pihlajakylässä on 34 asuntoa, jotka ovat kooltaan 31 m2-33 m2. Asunnoissa on oma keittiö sekä wc ja suihku. Lisäksi asukkaiden yhteiskäytössä on sauna. Kaikki asunnot eivät ole täysin esteettömiä. Asunnosta tehdään asukkaan kanssa vuokrasopimus.

Asukkaiden tarvitsemat palvelut järjestetään kotihoidon palveluina ja tukipalveluina, joita ovat esimerkiksi ateriapalvelu, vaatehuoltopalvelu ja turvapalvelu. Asunnon siivouksen asukas järjestää itse ja siihen on mahdollista hakea siivouksen palveluseteliä. Asiakkaalle myönnettävät palvelut perustuvat aina palvelutarpeen arviointiin. Kotihoidon työntekijät tekevät asiakkaan tarpeen mukaiset asiakaskäynnit aamulla, päivällä ja illalla. Asukkaiden yöaikaiset auttajakäynnit järjestetään tarvittaessa turvapalvelun kautta.

Uudet asiakkaat: Jos et ole vielä ikääntyneiden palveluiden asiakas ja haluat lisätietoa ikääntyneiden asumispalveluista, ota yhteyttä Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaukseen.