Skip to main content

This website is under construction. We are continuously adding more information in English. We apologize for the inconvenience this might cause and thank you for your patience.

Adoptioneuvonta

Keywords:

Unfortunately this content has not yet been translated. The website is still incomplete. We apologize for the inconvenience this may cause.

Adoptio edellyttää lakisääteistä adoptioneuvontaa, jossa autetaan hakijoita arvioimaan valmiuksiaan adoptiovanhemmiksi ja valmistautumaan vanhemmuuteen. Keskustelun ja neuvonnan teemoina ovat mm. hakijoiden motiivit ja odotukset, kasvatuskyvyt, parisuhde, muut sosiaaliset suhteet, terveydentila ja taloudellinen tilanne. Myös tulevan lapsen taustaan ja terveyteen liittyvät asiat ovat neuvonnan keskeisiä aiheita. Adoptioneuvonnassa saat myös ohjausta, miten toimitaan adoptioprosessissa. Adoptioneuvonnassa ensisijaista on lapsen etu.

Adoptioneuvonnan kesto vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta tyypillisesti neuvonta kestää noin vuoden. Adoptioneuvonnan päätteeksi sosiaalityöntekijä laatii kirjallisen kotiselvityksen ja hakijat voivat hakea adoptiolupaa adoptiolautakunnasta. Perheensisäisissä adoptioissa kesto on lyhyempi, eikä kotiselvitystä vaadita. Adoption vahvistamiseksi sosiaalityöntekijä laatii todistuksen adoptioneuvonnan antamisesta liitteeksi käräjäoikeuden hakemukseen. Neuvonta ei sido adoptiopäätökseen.

Requirements

Adoptioneuvontaa voivat hakea adoptiolasta toivovat henkilöt, lapsensa adoptioon luovuttamista harkitsevat vanhemmat sekä adoptoitu lapsi. Adoptioneuvonta koskee niin kotimaisia kuin kansainvälisiä sekä perheensisäisiä adoptioita. Adoptioneuvonnassa autetaan kaikkia adoption osapuolia. Tukea on mahdollista saada myös adoption vahvistamisen jälkeen.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen perheoikeudelliset palvelut hankkivat adoptioneuvonnan ostopalveluna Pelastakaa Lapset ry:ltä. Adoptioneuvonta on asiakkaalle maksutonta.

User instruction

Kun haluat saada lisätietoa adoptioneuvonnasta tai aloittaa adoptioprosessin, ota yhteyttä Pelastakaa Lapset ry:n Etelä-Suomen aluetoimiston Turun toimipisteeseen.

Service channels

No results