Skip to main content

This website is under construction. We are continuously adding more information in English. We apologize for the inconvenience this might cause and thank you for your patience.

Ikääntyneiden yhteisöllinen asuminen

Keywords:
Unfortunately this content has not yet been translated. The website is still incomplete. We apologize for the inconvenience this may cause.

Sosiaalihuoltolain mukainen yhteisöllinen asuminen on hyvinvointialueen järjestämää asumista esteettömässä ja turvallisessa asumisyksikössä, jossa henkilön hallinnassa on hänen tarpeitaan vastaava asunto ja jossa asiakkaille on tarjolla sosiaalista kanssakäymistä edistävää toimintaa. Yhteisöllisen asumisen asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaiset sosiaalipalvelut järjestetään erikseen kotihoitona, tukipalveluina tai muina kotiin annettavina palveluina.

Yhteisöllistä asumista järjestetään asiakkaille, jotka tarvitsevat hoitoa ja huolenpitoa sekä soveltuvan asunnon, mutta eivät ole ympärivuorokautisen palveluasumisen tarpeessa. Yhteisöllinen asuminen tukee elämään omannäköistä elämää sekä ylläpitämään hyvinvointia, terveyttä ja ihmissuhteita.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää yhteisöllistä asumista omana tuotantona sekä sopimukseen perustuen yksityisiltä palveluntuottajilta ja palvelusetelillä, jonka edellytykset on kuvattu sääntökirjassa.

Charge information

Palvelusta peritään hyvinvointialueen määrittämä asiakasmaksu.

User instruction

Palveluihin ohjaudutaan hyvinvointialueen palvelutarpeen arvioinnin kautta.

Service channels

Aftonro, Iniö

Grannas, Nauvo

Hovirinnan palvelukeskus, Kaarina

Koivukoto, Parainen

Kurki, Somero

Maununtupa, Lieto

Moisiokoti/Henriikka, Nousiainen

Palvelukeskus Poiju, Taivassalo

Palvelutalo Kotikarpalo, Pöytyä