Skip to main content

This website is under construction. We are continuously adding more information in English. We apologize for the inconvenience this might cause and thank you for your patience.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

Keywords:

Unfortunately this content has not yet been translated. The website is still incomplete. We apologize for the inconvenience this may cause.

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa sinulle terveydenhoidon ja kiireettömän sairaanhoidon palveluita, jos opiskelet toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa. Opiskeluterveydenhuollosta saat tukea kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi ja opiskelukykysi ylläpitämiseen.

Opiskeluterveydenhuollosta saat apua ja tukea myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa. Tarvittaessa terveydenhoitaja ohjaa sinut perusterveydenhuollon palveluihin ja esimerkiksi oppilaitoksen kuraattorin tai psykologin luokse.

Toisen asteen opiskelijana saat ensimmäisen lukuvuoden aikana kutsun terveydenhoitajan suorittamaan terveystarkastukseen ja toisena lukuvuotena kutsun lääkärintarkastukseen.

Asuinkunnastasi riippumatta saat opiskeluterveydenhuollon palvelut sen kunnan alueella, jossa opiskelet.

Ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • Terveydenhoitajan kiireetön sairasvastaanotto
  • Ensiapu
  • Terveysneuvonta
  • Seksuaali- ja ehkäisyneuvonta
  • Mielenterveys- ja päihdeasiat
  • Jaksamisen ja opiskelukyvyn tukeminen
  • Rokotukset

Mikäli tarvitset palvelua jossain muussa asiassa, autamme sinut oikean palvelun ja ammattilaisen luo.

Charge information

Opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat opiskelijalle pääosin maksuttomia.

Requirements

Olet oikeutettu opiskeluterveydenhuollon palveluihin, jos opiskelet toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa.

Huomioithan, että mikäli opiskelet oppisopimuksella toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa terveydenhuollon palvelusi hoitaa ensisijaisesti työterveyshuolto.

User instruction

Korkeakoulu- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat opiskelijalle vapaaehtoisia ja pääosin maksuttomia. Yhteyden opiskeluterveydenhuoltoon saat soittamalla, tekstiviestillä tai tulemalla paikan päälle ajan varaamista varten.

Service channels

Halikon lukion opiskeluhuolto, Salo