Skip to main content

This website is under construction. We are continuously adding more information in English. We apologize for the inconvenience this might cause and thank you for your patience.

Päihde- ja riippuvuussairauksien hoito ja kuntoutus

Keywords:

Unfortunately this content has not yet been translated. The website is still incomplete. We apologize for the inconvenience this may cause.

Aikuisten päihde- ja riippuvuuspalvelut tarjoavat sinulle ohjausta, neuvontaa, tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta, jos olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on päihteisiin tai riippuvuuksiin liittyviä ongelmia. Päihde- ja riippuvuusongelmista kärsivän läheisenä saat meiltä ohjausta ja neuvontaa.

Päihde- ja riippuvuuspalvelut ovat osa perusterveydenhuoltoa. Päihde- ja riippuvuuspalveluiden palveluvalikoimaan kuuluu avo- ja laitoshoidon vaihtoehtoja. Tarjoamme sinulle hoitoa ja kuntoutusta yksilö- ja ryhmämuotoisesti. Vastaanotto- tai ryhmäkäyntisi voi myös olla videovälitteisesti. Tarvittaessa teemme myös kotikäyntejä tai jalkaudumme kanssasi muuhun tarpeelliseen paikkaan.

Päihde- ja riippuvuuspalveluissa laadimme yhdessä kanssasi tarpeisiisi ja tavoitteisiisi lääketieteellisesti katsottuna parhaalla mahdollisella tavalla vastaavan hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Hoidon ja kuntoutuksen tavoitteena voi olla päihde- tai riippuvuussairaudesta toipuminen, niihin liittyvien haittojen väheneminen tai toimintakyvyn ja elämänlaadun paraneminen.

Charge information

Aikuisten ja päihde- ja riippuvuuspalveluiden avopalvelut ovat maksuttomia.

Lääkärin todistuksista voimme periä sinulta maksu.

Lyhytaikaisesta laitosvieroituksesta ja päihdelaitoskuntoutuksesta perimme sinulta 25,10 € /vrk maksukaton täyttymiseen saakka.

Requirements

Voit käyttää palveluitamme, jos olet vähintään 18 vuotta täyttänyt.

User instruction

Aikuisten päihde- ja riippuvuuspalveluihin voit hakeutua ottamalla yhteyttä omalle terveysasemallesi tai sopimuspalvelutuottajiin (esim. A-klinikka) tai menemällä suoraan matalan kynnyksen terveysneuvontapisteelle (esim. Milli). Viimeksi mainituissa voit halutessasi asioida myös anonyymisti.

Service channels