Hyppää pääsisältöön

Muistitutkimukset

Avainsanat:

Muistitutkimukset sisältävät laajat muistitilanteen kartoitukset hoitajan vastaanotolla tai kotikäyntinä, sekä ohjauksen paikallisesti sovitulla tavalla joko muistipoliklinikalle, muistikeskukseen tai oman terveysaseman lääkärin jatkoselvityksiin. Muistikoordinaattorilla järjestetään myös jatkoseurantaa ja kuntoutussuunnitelman teko muistisairauden diagnoosin jälkeen.

Palvelun maksullisuus

Muistihoitajan ja muistikoordinaattorin vastaanotot ovat maksuttomia Varhan asiakasmaksuohjeen mukaisesti. Muiden ammattilaisten vastaanottojen osalta asiakasmaksu perustuu Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asiakasmaksuohjeeseen.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Muistitutkimukset on tarkoitettu pääsääntöisesti yli 65-vuotiaille asukkaille, joilla on epäily tai huoli muistin heikentymisestä ja jotka asuvat itsenäisesti kotonaan ilman säännöllisiä kotihoidon palveluita. Lääkärin lähetteellä muistitestauksia tehdään myös tätä nuoremmille.

Miten saat palvelua?

Muistitutkimuksiin ohjaudutaan keskitetyn hoidontarpeen arvion puhelimen kautta muistihuolen herätessä, tai lääkärin lähetteellä.

Asiointikanavat

Muistitutkimukset Loimaa

Muistitutkimukset, Kaarina

Muistitutkimukset, Kemiö

Muistitutkimukset, Laitila

Muistitutkimukset, Lieto