Hyppää pääsisältöön

Suun terveydenhuolto

Avainsanat:

Suun terveydenhuolto huolehtii suun ennaltaehkäisevästä hoidosta sekä terveyden- ja sairaanhoidosta. Suun terveydenhuollon palveluita ovat: kiireellinen ensiapu, perushammashoito ja perustason erikoishammashoito.

Palvelun maksullisuus

Hammashoidosta peritään lakisääteiset asiakasmaksut. Täysi-ikäisiltä asiakkailta peritään käyntimaksu, toimenpidemaksut sekä mahdolliset hammastekniset kustannukset. Ilman hyväksyttävää syytä käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta veloitamme 18 vuotta täyttäneeltä asiakkaalta 56,70 euroa.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu kaikille täysi-ikäisille hyvinvointialueen asukkaille. Hoitoon pääsyn kiireellisyys määritellään, kun otat yhteyttä hammashoidon palveluihin. Alle 18-vuotiaat saavat kutsun suun terveydenhuollon tutkimuksiin.

Miten saat palvelua?

Hoitoon pääsy määräytyy hoidon tarpeen ja sen edellyttämän kiireellisyyden mukaan. Hoidon kiireellisyys arvioidaan ajanvarauksen yhteydessä. Hammaslääkärin tutkimuskäynnillä tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma, jossa määritellään paitsi hoidon tarve myös seuraavan tutkimuksen yksilöllisesti määräytyvä ajankohta.

Ota yhteyttä oman asuinkuntasi suun terveydenhuollon palveluihin. Katso asuinkuntasi puhelinajanvarauksen yhteystiedot alla olevasta valikosta. Alueella on myös sähköisiä ajanvaraustapoja ja tekstiviestipalveluita. Näet alueellasi käytössä olevat palvelumuodot, kun valitset oman asuinkuntasi Asiointikanavat-valikosta.

Voit myös tehdä Omaolossa hoidontarpeen arvion sähköisesti, jos sinulla on suun alueen oire tai vamma.

Asiointikanavat

Auran hammashoitola

Dentalia, Turku

Halikon hammashoitola, Salo

Ihalan hammashoitola, Raisio