Skip to main content

This website is under construction. We are continuously adding more information in English. We apologize for the inconvenience this might cause and thank you for your patience.

Diabeteksen hoito

Keywords:

Unfortunately this content has not yet been translated. The website is still incomplete. We apologize for the inconvenience this may cause.

Diabeteksen hoito vaatii päivittäistä omasta hyvinvoinnista huolehtimista ja sairauden hoitoa. Omahoito on keskeinen osa onnistunutta diabeteksen hoitoa.

Diabeteshoitaja ja hoidosta vastaava lääkäri tekevät kanssasi yksilöllisen hoitosuunnitelman, jota seurataan ja arvioidaan säännöllisesti. Osa käynneistä voidaan toteuttaa etävastaanottoina. Ota vastaanotolle mukaan verensokerimittarisi, Libren lukulaite (jos se on käytössäsi) sekä insuliinikynäsi. Täytä ennen vastaanottoa myös verensokeri- ja verenpaineseurannat neljän (4) päivän ajalta. Kotiseurannassa käytettävät lomakkeet löydät: Sähköinen asiointi ja lomakkeet | Varha . Mikäli sinulla on käytössäsi Libre, sinun ei tarvitse erikseen tehdä verensokeriseurantaa.

Voit ottaa yhteyttä omaan sote-keskukseesi tai soittaa diabetesvastaanotoille, jos epäilet itselläsi diabetesta tai sinulla on korkean sokerin oireita. Tällaisia oireita voivat olla lisääntynyt janon tunne, lisääntynyt virtsan määrä, väsymys, näköhäiriöt, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, kipeä olo, haluttomuus, alakuloisuuden tunne, vatsakipu tai asetonin tuoksu hengityksessä.

Requirements

Diabetesvastaanotoilla hoidetaan yli 18-vuotiaita diabetesta sairastavia. Diabetesvastaanotolle et tarvitse lääkärin lähetettä.

User instruction

Diabetesvastaanotot palvelevat ajanvarauksella. Voit varata käyntiaikasi puhelimitse omalta terveysasemaltasi.

Service channels

Auran terveysasema, Aura

City Centre Health Station, Turku

Diabeteshoitaja, Kaarina

Diabeteshoitaja, Naantali

Diabeteshoitaja, Paimio ja Sauvo

Diabeteshoitajan vastaanotto, Loimaa

Diabeteshoitajan vastaanotto, Raisio