Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 6.4.2023 15.21

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on havaittu ongelmia sähköisten lastensuojeluilmoitusten käsittelyssä

Avainsanat:

Syynä ovat inhimilliset virheet lastensuojeluilmoitusten kirjaamisessa asiakastietojärjestelmään. Ongelman selvitystyö on aloitettu heti sen tultua ilmi, ja työtä jatketaan edelleen.

i vihreällä taustalla

Varsinais-Suomessa tehdään keskimäärin 600 lastensuojeluilmoitusta kuukaudessa ja tehtyjen tarkastusten perusteella ongelmia on ollut viiden lastensuojeluilmoituksen kirjaamisessa maaliskuun puolivälin jälkeen.

- Valtaosa ilmoituksista on käsitelty normaalisti, mutta yksikin käsittelemätön ilmoitus on liikaa ja suhtaudumme tilanteeseen vakavasti. Jatkamme selvitystyön tekemistä, jotta voimme varmistaa kaikkien lasten asiakasturvallisuuden, sosiaali- ja vammaispalvelujen palvelujohtaja Emilia Heikkilä Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta korostaa.

Selvitystyön tueksi lastensuojeluilmoitusten tekijöitä pyydetään olemaan yhteydessä hyvinvointialueelle, mikäli on epäilys, että tehty ilmoitus ei ole johtanut toimenpiteisiin asian ratkaisemiseksi. Muissa tilanteissa yhteydenotto ei ole tarpeen. 

Epävarmoissa tilanteissa ilmoituksen tekijää pyydetään olemaan yhteydessä hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystykseen (puh. 02 262 6003, arkisin klo 8–16).

- Uutta organisaatiota muodostettaessa emme ole osanneet etukäteen ottaa huomioon nyt havaittuja ongelmia ilmoitusten käsittelyssä. Toimintakäytäntöjä tullaan kehittämään, ja ilmoitusten käsitteleminen keskitetään tämän vuoden aikana alueellisiin alkuvaiheen palveluiden Soihtu-tiimeihin, Emilia Heikkilä kertoo.

Tutustu tarkemmin Soihtu-tiimeihin