Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 27.1.2023 09.44

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ensimmäisten erillislisien palkka-ajo tehty – virheiltä ei kokonaan vältytty

Avainsanat:

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen erillislisät eli työaikakorvaukset, ylityöt ja hälytysrahat sekä määräaikaisten työntekijöiden palkat näkyvät verkkopankeissa ennen maksupäivää. Kuun viimeisenä päivänä (31.1.2023) maksuun tulevissa lisissä on valitettavasti tunnistettu virheitä, joista aivan kaikkia ei pystytty korjaamaan ennen palkka-ajoa.

Sormet tietokoneen näppäimistöllä

Saamme määräaikaisten ja sijaisten palkat maksettua pääosin oikein. Olemme kuitenkin tunnistaneet, että massiivisessa työvuorotietojen siirrossa on jäänyt poikkeamia, mikä johtaa virheisiin erilliskorvausten maksatuksessa. Olemme hyvin pahoillamme tästä. Esihenkilöt tarkistavat työvuorotaulukoita, ja korjaukset tehdään seuraavassa maksatuksessa, sanoo konsernipalvelujohtaja Laura Saurama.

Virheet liittyvät lähinnä vääriin tietoihin palvelussuhteessa, lomissa tai vapaissa sekä erilaisiin osa-aikaisuuksiin liittyviin kirjaushaasteisiin. Henkilöstöä on ohjeistettu siitä, miten tulee toimia, jos palkanmaksun erilliskorvauksissa on virheitä.

Pääosin puuttuvat lisät maksetaan seuraavassa palkanmaksussa eli 15.2.2023.

Työvuorosuunnittelujärjestelmän käyttöönottoa ovat hidastaneet mm verkko-ongelmat. Työvuorotietojen siirto yli 30 eri organisaatiosta hyvinvointialueen järjestelmään on vaatinut paljon työtä.

Palkanmaksun onnistuminen on asiakaspalvelun sujuvan jatkumisen lisäksi keskeinen tavoite hyvinvointialueen aloittamisessa. Kuun viimeisenä päivänä maksatuksia tulee noin 17 500 työntekijälle. Varsinais-Suomen hyvinvointialueella työskentelee kaikkiaan noin 23 000 työntekijää.