Hyppää pääsisältöön

Alholan hoivakoti, Salo (laitoshoidon yksikkö)

Avainsanat:

Alholan hoivakoti on laitoshoidon yksikkö, jossa on 29 asukaspaikkaa. Asukashuoneet ovat sekä yhden, että kahden hengen huoneita. Asukashuoneeseen kuuluu sähkökäyttöinen sänky, yöpöytä ja verhot. Alholan hoivakodissa on kaikkien asukkaiden käytössä olevia yhteisiä tiloja, joissa asukkailla on mahdollisuus viettää aikaa toistensa kanssa tai tavata omaisiaan.

Ihmislähtöinen ajattelu ohjaa yksikössä hoitajien toimintaa. Siinä asukkaan yksilöllinen elämänkokemus, ainutlaatuinen persoona ja läheiset otetaan arvostavasti huomioon osana hoitotyötä. Asukkaan tapoja, tottumuksia ja toiveita pyritään kuulemaan ja toteuttamaan, koskivatpa ne arjen puuhia tai elämänrytmiä. Hoito suunnitellaan yhdessä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa huomioiden asukkaan yksilöllinen avuntarve. Omaiset voivat omien voimavarojensa mukaan osallistua läheisensä hoitoon ja halutessaan kysyä hoitajilta opastusta. Hoitohenkilökunta ohjaa ja neuvoo mielellään sekä vastaa kysymyksiin.

Alholan hoivakodissa asukkaiden hoitoon osallistuvat sairaanhoitajat, lähihoitajat sekä hoiva-avustajat. Lääkäri käy säännöllisesti. Asukashuoneiden sekä yhteisten tilojen siisteydestä vastaavat laitoshuoltajat. Vakituisen henkilökunnan lisäksi yksikössä on opiskelijoita jaksoittain sekä mahdollisesti avustavissa tehtävissä toimivia henkilöitä.

Järjestämme asukkaille arjen aktiviteettejä kuten ulkoilua, pieniä pelejä, juhlapäivien huomioimista sekä ulkopuolisia esiintyjiä silloin tällöin. Lisäksi seurakunnasta vieraillaan myös säännöllisesti.

Uusi asiakas: Jos et ole vielä ikääntyneiden palveluiden asiakas ja haluat lisätietoa ikääntyneiden asumispalveluista, ota yhteyttä Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaukseen.