Hyppää pääsisältöön

Alppilakoti, Salo (ympärivuorokautinen palveluasuminen)

Avainsanat:

Alppilakoti on ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö, joka sijaitsee maaseudun rauhassa kauniin luonnon ympäröimänä, noin 3 km päässä Perniön keskustasta. Pienessä ja kotoisessa kodissamme on 19 asukaspaikkaa.

Asukashuoneet ovat yhden tai kahden hengen huoneita, joissa on valmiina sänky, yöpöytä ja verhot, muuten asukkaamme saavat kalustaa kotinsa itse omilla tutuilla huonekaluilla ja esineillä. Viihtyisät oleskelu- ja ruokailutilat, sekä saunaosasto ja piha ovat yhteiskäytössä. Omalla autolla liikkuville löytyy hyvin paikoitustilaa.

Hoito suunnitellaan yhdessä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa huomioiden asukkaan yksilöllinen avuntarve. Omaiset voivat omien voimavarojensa mukaan osallistua läheisensä hoitoon ja halutessaan kysyä hoitajilta opastusta. Hoitohenkilökunta ohjaa ja neuvoo mielellään sekä vastaa kysymyksiin.

Ihmislähtöinen ajattelu ohjaa yksikössä hoitajien toimintaa. Siinä asukkaan yksilöllinen elämänkokemus, ainutlaatuinen persoona ja läheiset otetaan arvostavasti huomioon osana hoitotyötä. Asukkaan tapoja, tottumuksia ja toiveita pyritään kuulemaan ja toteuttamaan, koskivatpa ne arjen puuhia tai elämänrytmiä. Meillä jokainen saa elää omannäköistä elämää.

Alppilakodissa asukkaiden hoitoon osallistuvat sairaanhoitajat, lähihoitajat sekä hoiva-avustajat. Lääkäri käy säännöllisesti. Asukashuoneiden sekä yhteisten tilojen siisteydestä vastaavat laitoshuoltajat. Vakituisen henkilökunnan lisäksi yksikössä on opiskelijoita jaksoittain sekä mahdollisesti avustavissa tehtävissä toimivia henkilöitä.

Alppilakodissa myös työntekijät huomioidaan yksilöinä, meillä on avoin, luottamuksellinen ja positiivinen ilmapiiri ja olemme hyvästä perehdytyksestä saaneet palautetta. Käytössä on autonominen työvuorosuunnittelu, joka osaltaan vaikuttaa henkilökunnan työhyvinvointiin. Erilaiset virikkeelliset tuokiot ja toiminnat kuuluvat päivittäiseen toimintaamme. Alppilakodissa asukkaat eivät asu meidän työpaikallamme. Me työskentelemme heidän kotonaan. Ilman heitä ei ole meitä.

Uusi asiakas: Jos et ole vielä ikääntyneiden palveluiden asiakas ja haluat lisätietoa ikääntyneiden asumispalveluista, ota yhteyttä Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaukseen.