Hyppää pääsisältöön

Campuskoti Merihelmi, Salo (ympärivuorokautinen palveluasuminen)

Avainsanat:

Campuskodin toiminnan tavoitteena on rakentaa asiakkaalle valintojen ja oman elämänhallinnan kulttuuria.​ Asukkaat saavat elää oman näköistä elämäänsä henkilökunnan tukemana. Campuskodissa nautitaan yhdessä arjen iloista ja suruista, kuunnellaan jokaisen toiveita ja tarpeita sekä panostetaan jokaisen asukkaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, hyvään ja arvokkaaseen elämään. ​Toiminnassamme tärkeitä periaatteita ovat ihmislähtöisyys, yhteisöllisyys, yksilöllisyys, vastuullisuus ja rohkeus.  ​

Campuskoti Merihelmi on marraskuussa 2022, Salon IoT Campukselle avautunut ympärivuorokautisen palveluasumisen ryhmäkoti, jossa on 30 asukaspaikkaa. Asukkaat asuvat vuokrasuhteessa ja asukashuoneet ovat yhden hengen huoneita, joissa jokaisessa on oma wc. Huoneissa on valmiina sänky, yöpöytä, taulukiskot ja verhot. Jokainen asukas saa sisustaa huoneensa mieleisekseen. Ryhmäkodissa on kaikkien asukkaiden käytössä olevia yhteisiä tiloja, joissa asukkailla on mahdollisuus viettää aikaa toistensa kanssa ja tavata läheisiään.

Hoito suunnitellaan yhdessä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa huomioiden asiakkaan yksilöllinen avuntarve. Omaiset voivat omien voimavarojensa mukaan osallistua läheisensä hoitoon. Hoitohenkilökunta ohjaa ja neuvoo mielellään sekä vastaa kysymyksiin.

Campuskoti Merihelmessä hoitoon osallistuvat sairaanhoitajat, lähihoitajat ja hoiva-avustajat. Lääkäri käy säännöllisesti. Fysioterapeutti työskentelee ryhmäkodissa arkisin. Asukashuoneiden sekä yhteisten tilojen siisteydestä vastaavat laitoshuoltajat. Campuskoti Merihelmi toimii opiskelija yksikkönä ja tekee tiivistä yhteistyötä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

Uusi asiakas: Jos et ole vielä ikääntyneiden palveluiden asiakas ja haluat lisätietoa ikääntyneiden asumispalveluista, ota yhteyttä Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaukseen.