Hyppää pääsisältöön

Kukonkallion hoivakoti, Salo (laitoshoidon yksikkö)

Avainsanat:

Kukonkallion hoivakoti on laitoshoitoa tarjoava yksikkö, joka sijaitsee luonnon keskellä, metsän laidassa, kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päässä. Meillä Kukonkalliolla on viisi ryhmäkotia ja yhteensä 107 asukaspaikkaa. Hoivakoti tarjoaa sekä pitkäaikaista että tilapäistä hoitoa.

Asukashuoneet ovat sekä yhden että kahden hengen huoneita. Asukashuoneessa ovat valmiina sähkökäyttöinen sänky, yöpöytä ja verhot. Huoneeseen voi tuoda omia tavaroita, luomaan viihtyvyyttä. Ryhmäkodeissa on kaikkien asukkaiden käytössä olevia yhteisiä tiloja, joissa asukkailla on mahdollisuus viettää aikaa toistensa kanssa tai tavata omaisiaan. Kukonkalliolla on viihtyisät piha-alueet ulkoiluun ja ryhmäkodeissa isot lasitetut parvekkeet, missä voi viettää aikaa.

Hoito suunnitellaan yhdessä asukaan ja hänen läheistensä kanssa huomioiden asukkaan yksilöllinen avuntarve. Omaiset voivat omien voimavarojensa mukaan osallistua läheisensä arkeen ja halutessaan kysyä hoitajilta opastusta. Hoitohenkilökunta ohjaa ja neuvoo mielellään sekä vastaa kysymyksiin.

Meille on tärkeää tuntea ja tiedostaa asukkaan elämää ohjaavat arvot, uskomukset, kiinnostuksen kohteet, kyvyt ja mieltymykset sekä asiat, joista ei pidä. Toivomme asukkaan saavan kokea ilon hetkiä ja meillä näkyy välittäminen ja läsnäolo.

Kukonkallion hoivakodissa asukkaan hoitoon osallistuvat sairaanhoitajat, lähihoitajat, hoiva-avustajat sekä hoivatyöntekijät. Lääkäri käy säännöllisesti. Asukashuoneiden sekä yhteisten tilojen siisteydestä vastaavat laitoshuoltajat. Vakituisen henkilökunnan lisäksi yksikössä on opiskelijoita jaksoittain sekä mahdollisesti avustavissa tehtävissä toimivia henkilöitä.

Uusi asiakas: Jos et ole vielä ikääntyneiden palveluiden asiakas ja haluat lisätietoa ikääntyneiden asumispalveluista, ota yhteyttä Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaukseen.