Hyppää pääsisältöön

Palomäen asumisyksikkö kehitysvammaisille, Lieto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Palomäentie 2b
20660 LITTOINEN
Alatalo

Käyntiosoite

Palomäentie 2c
20660 LITTOINEN
Ylätalo

Aukioloajat

, Avoinna ympäri vuorokauden

Palomäen asumisyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua ja pysyvän kodin kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat arjesta selviytymiseen erityistä tukea. Palomäen asumisyksikössä on kaksi yksikköä, alatalo ja ylätalo. Niissä on yhteensä kymmenen asiakaspaikkaa.

Palomäessä jokaisella asiakkaalla on oma huone ja kylpyhuone. Asumisyksikön ala- ja ylätalo sijaitsevat Liedon Littoisissa rauhallisella omakotitaloalueella, noin kahdeksan kilometrin päässä Turun keskustasta. Yksiköiden asuintilat ovat samassa pihapiirissä kahdessa eri rakennuksessa. Kävelymatkan päässä ovat esimerkiksi Littoistenjärvi, urheilukenttä, kauppa ja apteekki, minkä lisäksi asumisyksiköiden pihapiiristä pääsee pururadalle kävelemään.

Asumisyksikössä tarjottavissa asumispalveluissa korostuvat asiakkaan oikeudet: lähtökohtana ovat asiakkaan yksilölliset tarpeet. Tavoitteena on, että järjestetty tuki ja palvelut mahdollistavat asiakkaalle hyvän, omannäköisen elämän. Toiminnassa noudatetaan valtakunnallisia asumisen tuen laatukriteereitä.