Hyppää pääsisältöön

Alueellinen pelastuslaitos

Pelastuslaitos palvelee ammattitaitoisesti, nopeasti ja tasapuolisesti

Varsinais-Suomen pelastuslaitos vastaa pelastustoiminnasta koko hyvinvointialueella, maamme 27 läntisimmässä kunnassa sekä saaristossa. Toiminta-alue käsittää noin 20 000 neliökilometriä, josta lähes puolet on vesistöä.

Maakunnassa toimii kymmenen 24h ja kolme 8h valmiudessa olevaa paloasemaa. Lisäksi alueella on aktiivinen sopimuspalokuntaverkosto, johon kuuluu lähes 70 VPK:ta.

Pelastuslaitoksen perustehtäviin kuuluu ihmisten, omaisuuden, eläimien ja ympäristön pelastaminen sekä suojaaminen. Lisäksi onnettomuuksien ennaltaehkäisy ja turvallisuuskulttuurin edistäminen ovat avainasemassa pelastuslaitoksen tehtävissä.

Pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalveluita viiden kunnan alueella: Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Paraisilla sekä Naantalissa. Ympäri vuorokauden hälytettävissä olevia ambulansseja on aluepelastuslaitoksella yhteensä 12.

Pelastuslaitoksen visio: Varsinais-Suomen pelastuslaitos on kehittyvä alansa valtakunnallinen suunnannäyttäjä ja laadukkaiden pelastus-, turvallisuus- ja ensihoitopalveluiden tuottaja.

Toiminta-ajatus: Laadukkaat pelastustoiminta-, turvallisuus- ja ensihoitopalvelut tuotetaan Varsinais-Suomessa ammattitaitoisesti, tasapuolisesti ja nopeasti kaikkina vuorokauden aikoina.

Pelastuslaitoksen arvot: Ammattitaitoisesti, nopeasti, tasapuolisesti.