Hyppää pääsisältöön

Avoneuvolapalvelut

Avainsanat:
Avoneuvolasta saat matalan kynnyksen neuvolapalvelua ilman ajanvarausta. Jos olet vasta muuttanut paikkakunnalle, avoneuvolan kautta pääset myös lapsesi kanssa ensimmäiselle neuvolakäynnille uudessa asuinkunnassasi.

Avoneuvolan vastaanotolla hoidetaan lyhyitä lisä- ja kontrollikäyntejä. Asiakasta kohden vastaanottoaikaa on varattu kunnasta riippuen noin 10–15 minuuttia. Palvelussa voit:

* kuunnella sikiön sydänäänet,
* tarkistaa verenpaineen raskauden aikana,
* tarkistaa vastasyntyneen painon ennen ensimmäistä neuvola-aikaa,
* saada rokotuksia (ei koske influenssa- eikä koronarokotteita),
* tarkistaa vauvan navan,
* esittää muita pieniä kysymyksiä ja huolia,
* varata ajan neuvolaan, jos puhelimessa asiointi tuntuu hankalalta.

Jos tarvitset pidemmän vastaanottoajan, ota yhteyttä oman asuinkuntasi neuvolan terveydenhoitajaan.

Ethän tuo sairasta lasta avoneuvolan vastaanotolle, sillä virustaudit tarttuvat helposti. Vastaanotolle ei voi tulla myöskään määräaikaistarkastuksen vuoksi (ikäkausitarkastukset). Sairaudenhoitoon ja sairauslomatodistuksiin liittyvät asiat hoidetaan omalla terveysasemalla.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Avoneuvoloiden palvelut on tarkoitettu lasta odottaville perheille sekä alle kouluikäiset lapsilla ja heidän vanhemmilleen. Avoneuvolapalveluiden saatavuus vaihtelee kuntakohtaisesti. Neuvolapalvelut ovat maksuttomia.

Miten saat palvelua?

Avoneuvolaan voit tulla ilman ajanvarausta. Jos tarvitset pidemmän vastaanottoajan, ota yhteyttä oman asuinkuntasi neuvolan terveydenhoitajaan.

Asiointikanavat