Hyppää pääsisältöön

Kasvatus- ja perheneuvontapalvelut

Avainsanat:
Kasvatus- ja perheneuvolasta saat apua ja tukea lapsen ja nuoren kasvatukseen, hyvinvointiin sekä sosiaalisiin suhteisiin liittyen sekä omaan vanhemmuuteesi. Kanssasi kartoitetaan lapsesi ja perheesi tilanne ja tehdään yksilöllinen suunnitelma.

Kasvatus- ja perheneuvolan palveluita ovat mm. lasten, vanhempien ja perheiden tukikäynnit, psykologiset yksilötutkimukset, parisuhdekäynnit, perheasioiden sovittelu, perheterapeuttinen työ ja vauvaperheiden palvelut.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue tarjoaa tätä palvelua 1.1.2023 alkaen.

Saatavuus

Kasvatus- ja perheneuvola palvelee lapsiperheitä, joissa on 0-18-vuotiaita lapsia.

Ohje

Ota yhteyttä kasvatus- ja perheneuvolaan, kun olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä tai tunne-elämän asioista, lapsellasi on vaikeuksia sosiaalisissa suhteissa, toivot apua perheesi vuorovaikutusongelmiin ja ristiriitatilanteiden selvittelyyn tai parisuhteen ongelmiin, perheessäsi on edessä ero tai perhettäsi on kohdannut traumaattinen tapahtuma tai menetys.

Asiakkaaksi voit tulla varaamalla itse ajan tai viranomaisen lähetteellä. Palvelu on maksutonta. Jos asuinkunnassasi ei ole erillistä kasvatus- ja perheneuvolaa, ota yhteyttä omaan lastenneuvolaasi.

Asiointikanavat