Hyppää pääsisältöön

Kouluterveydenhuollon palvelut

Avainsanat:

Kouluterveydenhuollosta saat tukea kaikissa lapsesi terveyteen, hyvinvointiin sekä kasvuun ja kehitykseen liittyvissä asioissa.

Kouluterveydenhuollossa suoritetaan määräaikaiset terveystarkastukset luokka-asteittain sekä laajat terveystarkastukset 1., 5. ja 8. luokilla, joihin huoltajat saavat kutsun osallistua.

Voit myös varata ajan lisäkäynneille, jolloin on mahdollisuus perehtyä selvittelyä vaativiin asioihin. Lisäkäynneillä voidaan mm. seurata terveys- ja hyvinvointitilannetta, kasvua ja kehitystä tai perheen tilannetta terveystarkastusten välillä.

Lapsellasi on lisäksi mahdollista mennä aikaa varaamatta terveydenhoitajan vastaanotolle keskustelemaan oireistaan ja mieltä askarruttavista asioista.

Seuranta- ja tukikäyntejä järjestetään yksilöllisesti lapsesi tarpeen mukaan.

Lapsellasi on mahdollisuus saada kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset kouluterveydenhuollossa. Saat kouluterveydenhuollosta tukea ja ohjausta, mikäli lapsellasi ilmenee tarvetta erityiseen tukeen.

Kouluterveydenhuoltoa toteutetaan kouluterveydenhoitajan ja koululääkärin yhteistyönä ja se toimii linkkinä erikoissairaanhoitoon sekä muihin terveydenhuollon palveluihin. Lapsesi tarpeita parhaiten vastaavan tuen turvaamiseksi kouluterveydenhuollolla on lisäksi mahdollista tehdä yhteistyötä opettajien, koulukuraattorin ja koulupsykologin kanssa.

Voit ottaa yhteyttä kouluterveydenhuoltoon itse tai yhdessä lapsesi kanssa.

Ota yhteyttä kouluterveydenhuoltoon, kun tarvitset tukea tai tietoa esimerkiksi seuraaviin lastasi koskeviin asioihin:

  • terveys ja hyvinvointi
  • kasvu ja kehitys
  • mielen hyvinvointi (uupumus, pelot, jännittäminen)
  • ravitsemusasiat
  • uni- ja lepo
  • rokotukset

Mikäli tarvitset palvelua jossain muussa asiassa, autamme sinut oikean palvelun ja ammattilaisen luo.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu 1- 9. luokan oppilaille.

Miten saat palvelua?

Kouluterveydenhuollon palvelut toimivat arkisin joko ajanvarauksella tai tulemalla vastaanotolle. Palvelu on maksutonta. Kouluterveydenhoitajaan saat yhteyden soittamalla tai tekstiviestillä.

Asiointikanavat