Hyppää pääsisältöön

Sosiaalipäivystys ja kriisipäivystys

Avainsanat:

Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa sinua, kun tarvitset kiireellistä ja välttämätöntä apua tai tukea.

Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa ympäri vuorokauden kaikenikäisiä varsinaissuomalaisia ja alueella oleskelevia. Sosiaalipäivystys huolehtii esimerkiksi kiireellisistä lastensuojeluasioista, organisoi psykososiaalisen tuen järjestämistä onnettomuus- ja kriisitilanteissa ja vastaa virka-ajan ulkopuolella erilaisten kiireellisten sosiaalipalveluiden järjestämisestä.

Huolto-, tapaamis- ja elatusasiat eivät kuulu sosiaalipäivystykselle, vaan niiden osalta voit olla yhteydessä perheoikeudelliseen yksikköön.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Kun otat yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, avuntarpeesi kiireellisyys arvioidaan. Palvelun sisältö räätälöidään sen mukaan, millaista apua tarvitset. Jos avuntarpeesi arvioidaan kiireettömäksi, saat ohjeet kehen voit olla yhteydessä virka-aikana.

Miten saat palvelua?

Kiireellisissä tilanteissa ja virka-ajan ulkopuolella ota yhteys Varsinais-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystykseen. Jos tarvitset kiireellistä apua ja kyse on terveyttä ja/tai henkeä uhkaavasta tilanteesta, soita hätänumeroon 112. Jos sinulla on oma sosiaalityöntekijä, voit olla kiireettömässä tilanteessa yhteydessä myös häneen.

Kiireellisiä tilanteita ovat esimerkiksi:

  • akuutti huoli lapsen tai perheen tilanteesta, olosuhteista tai turvallisuudesta
  • huoli aikuisen tai vanhuksen pärjäämisestä kotona
  • perheväkivaltatilanne
  • akuutti kriisiavun tarve traumaattisessa kriisitilanteessa (esim. onnettomuus, läheisen äkillinen kuolema, väkivaltatilanteet, vakava vammautuminen tai sairastuminen, tulipalo)

Asiointikanavat