Hyppää pääsisältöön

Tukea Palvelutietovarannon käyttöön

Avainsanat:

Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha tarjoaa tukea ja ohjausta alueensa sote-järjestöille, kunnille, seurakunnille ja yksityisille toimijoille Palvelutietovarannon käyttöönottoon. Palvelutietovaranto eli PTV on keskitetty valtakunnallinen tietovaranto, johon kuvataan palvelut ja niiden asiointikanavat asiakaslähtöisesti. Laki velvoittaa julkishallinnon organisaatioita kuvaamaan palvelunsa PTV:hen.

Palvelutietovarannosta löytyvät palvelutiedot ovat kaikkien vapaasti hyödynnettävissä avoimen rajapinnan kautta.

• Varhan verkkosivuilla olevat tiedot alueemme palveluista tulevat pääosin Palvelutietovarannosta.

• Muita käyttömahdollisuuksia ovat esimerkiksi Omaperhe.fi ja Tarmoa.fi.

• Tiedot löytyvät myös Suomi.fi-sivulta ja Google-hausta.

Palveluiden ja asiointikanavien tietojen tallentaminen Palvelutietovarantoon on suositeltavaa riippumatta siitä, kuka on palveluiden tuottaja. Tämä:

• hyödyttää alueemme kansalaisia,

• tukee asiakaspolkujen kuvaamista,

• helpottaa tietojen toisiokäyttöä.

Miten saat palvelua?

Varhassa PTV- työtä koordinoi järjestämisen palveluiden PTV-tiimi. Ole yhteydessä PTV-tiimiin, jos tarvitset tukea PTV:n käyttöönotossa tai käytössä.

Varhan Palvelutietovaranto-verkkokoulutus

Koulutusvideo toimii Palvelutietovarannon käyttöönoton tukena ja manuaalina uudelle pääkäyttäjälle tai organisaatiolle, joka alkaa kuvata palveluitaan Palvelutietovarantoon.

Video soveltuu hyvinvointialueen työntekijöille, PTV-ylläpitäjille, sosiaali-, terveys ja kasvatusalan ammattilaisille yli hallintorajojen kunnissa, järjestöissä ja seurakunnissa, esihenkilöille, johtajille, kehittäjäasiantuntijoille sekä asiointikanavista huolehtiville. Video toimii myös uuden työntekijän perehdytysmateriaalina.

Skip video

Upotettua sisältöä ei voida näyttää, koska olet kieltänyt evästeiden käytön.

Asiointikanavat

Palvelutietovaranto-tiimi