Hyppää pääsisältöön

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

Avainsanat:

Lapsellesi voidaan myöntää tukihenkilö tai tukiperhe lapsiperhesosiaalityön tukitoimena sosiaalityöntekijän tai ohjaajan päätöksellä.

Tukiperhetoiminnan tavoitteena on tukea lastasi ja koko perheen hyvinvointia. Yleisimmin lapsi viettää tukiperheessä yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukiperheen ihmissuhteet voivat auttaa lastasi selviytymään elämän muutoksista. Tukiperhetoiminta voi tuoda pitkäjänteisesti toteutettuna myös pysyvyyttä lapsesi elämään.

Tukiperheissä tehdään ihan tavallisia asioita. Lapsesi saa sieltä uusia virikkeitä, kavereita ja aikuissuhteita, jotka tukevat lapsesi kasvua. Samalla tukiperhetoiminta auttaa sinua vanhempana jaksamaan, kun saat tilaisuuden hengähtää.

Tukihenkilötoiminnan tavoitteet määritellään yksilöllisesti. Tukihenkilö voi tukea lastasi esimerkiksi sosiaalisissa taidoissa, virikkeellisessä arjessa tai esimerkiksi arjen taidoissa tai itsetuntemuksessa. Yleisimmin lapsi tai nuori tapaa tukihenkilöään noin kerran viikossa.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue tarjoaa tätä palvelua 1.1.2023 alkaen.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Tukihenkilö- tai tukiperhe myönnetään sosiaalityöntekijän tai -ohjaajan päätöksellä.

Miten saat palvelua?

Ota yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi tai sosiaaliohjaajaasi. Mikäli perheelläsi ei ole voimassaolevaa sosiaalipalveluiden asiakkuutta, voit ottaa yhteyttä oman asuinkuntasi sosiaalipalveluihin.

Asiointikanavat

Perhekeskuksen verkkoasiointi, Lieto

Perheohjaaja, Aura

Sosiaalitoimisto, Aura