Hyppää pääsisältöön

Vammaisten perhehoito

Avainsanat:

Perhehoito on hoidon tai huolenpidon järjestämistä perhehoitajan omassa kodissa, ammatillisessa perhekodissa tai hoidettavan kotona.

Vammaisen henkilön perhehoito on suunnattu kaikenikäisille vammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat lyhyt- tai pitkäkestoisesti hoivaa, hoitoa, valvontaa tai muuta toisen henkilön apua kaikkina vuorokauden aikoina.

Lisätietoa kehitysvammaisten perhehoidosta saat perhehoitoa koordinoivalta palveluohjaajalta.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Voit saada perhehoitoa, jos palvelutarpeen selvityksen perusteella vammaisten perhehoidon edellytykset täyttyvät ja perhehoito on sopiva tapa järjestää hoitosi.

Miten saat palvelua?

Ole yhteydessä oman alueesi vammaispalvelujen tai perhehoidon työntekijään tai täytä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vammaispalveluhakemus. Hakemuksen voit täyttää ja lähettää verkkosivujen kautta tai tulostaa ja lähettää täytetyn hakemuksen alueesi vammaispalvelutoimistoon.

Jos sinulla on jo asiakkuus Varhan vammaispalveluissa, ja olet hakemassa sinulle uutta palvelua tai muutosta sinulle jo myönnettyyn palveluun, voit ottaa yhteyttä sinulle nimettyyn Varhan vammaispalvelujen työntekijään.

Vammaispalveluista saat tarvittaessa apua ja neuvontaa hakemuksen täyttämiseen ja siihen, millaisia liitteitä hakemaasi palveluun liittyen tarvitaan.

Asiointikanavat