Hyppää pääsisältöön

Terveysaseman vaihtaminen

Terveyspalveluiden vaihtaminen toiselle terveysasemalle

Jokaisella on oma terveysasema hyvinvointialueellaan. Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit myös valita, minkä terveysaseman palveluja haluat käyttää. Kiireettömän hoidon hoitopaikan voit valita hyvinvointialueesi terveysasemista ja myös muualta Suomesta.

Voit vaihtaa Varsinais-Suomen hyvinvointialueella terveysaseman kahdella eri tavalla:

  • Tällä sivulla olevalla lomakkeella, joka palautetaan valitsemallesi uudelle terveysasemalle tai valitsemasi neuvolan/hammashoitolan toimipisteeseen. Lomakkeen voi palauttaa myös postitse. Postitusosoitteet on koottu tälle sivulle kohtaan ”Terveysasemien postiosoitteet”.
  • Vapaamuotoisella ilmoituksella suoraan uudelle terveysasemalle tai valitsemasi neuvolan/hammashoitolan toimipisteeseen. Voit antaa vapaamuotoisen ilmoituksen myös sähköisesti suomi.fi –palvelun kautta Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle (kohdasta sähköinen asiointi). Ilmoitukseen on sisällytettävä seuraavat tiedot: vaihtajan koko nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero, nykyinen terveysasema ja se terveysasema, josta kiireettömän hoidon palvelut haluat jatkossa saada.

Huomioithan seuraavat asiat:

  • Voit asioida uudella terveysasemallasi viimeistään kolmen viikon kuluttua siitä, kun ilmoitus on vastaanotettu. 
  • Varaudu  todistamaan  henkilöllisyytesi  passin  tai  kuvallisen  henkilökortin  avulla  asioidessasi  uudella terveysasemallasi ensimmäistä kertaa.
  • Voit vaihtaa terveysasemaa enintään kerran vuodessa.
  • Perheenjäsenet voivat olla keskenään eri terveysasemien asiakkaita. Lasten terveysasema ei vaihdu automaattisesti huoltajien vaihdon yhteydessä ja jokaisesta perheenjäsenestä on siis tehtävä erillinen ilmoitus. Alaikäisen lapsen ilmoitukseen vaaditaan kummankin huoltajan hyväksyntä/allekirjoitus.
  • Tarvittaessa palvelua voidaan tarjota myös muusta toimipisteestä kuin omalta terveysasemaltasi.