Hyppää pääsisältöön

Tarvitsen sairauspoissaolotodistuksen

Sairauspoissaolon perusteena on yleensä lääkärin tai sairaanhoitajan toteama sairastuminen tai työkyvyttömyyden aiheuttama vamma. Selvitä ensin omalta työpaikaltasi ohjeistus sairastumisen varalle. Työpaikalla saattaa olla mahdollisuus poissaoloon omalla ilmoituksella kun sairauspoissaolo kestää tietyn ajan.

Toimi näin:

Varmista omalta työnantajaltasi, missä tilanteissa ja missä määräajassa sinun tulee toimittaa todistus sairauspoissaolostasi. Terveydentilastasi riippuen sairauspoissaolotodistuksen kirjoittaa sairaan- tai terveydenhoitaja, fysioterapeutti tai lääkäri.

Selvitä työpaikallasi nähtävissä olevasta työterveyshuoltosopimuksesta tai suoraan omasta työterveyshuollostasi käytettävissäsi olevat palvelut sairastumistapauksissa. Jos työterveyshuoltosopimukseen kuuluu sairaanhoito, voit varata ajan työterveyshuollostasi. Jos epäilet, että sairastumisesi johtuu työstä - voit aina olla yhteydessä työterveyshuoltoon asian selvittämiseksi.

Ota yhteyttä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen hoidon tarpeen arviointiin:

  • Omaolo-palvelun kautta tekemällä oirearvio
  • Ottamalla yhteyttä sähköisen asioinnin kautta (kuntakohtaisia eroja palvelun kattavuudessa)
  • Ottamalla puhelimitse yhteyttä omalle terveysasemalle

Huomioithan, että kiireettömissä asioissa ei tule hakeutua Tyksin päivystykseen. Sairauspoissaolotodistuksen tarve yksinään ei ole riittävä peruste hakeutua päivystyksen vastaanotolle.