Hyppää pääsisältöön

eTerveyspalvelut

eTerveyspalvelut on sähköinen asiointipalvelu sinun ja terveysasemasi välillä. Palvelu on käytössä Turussa, Naantalissa, Paraisilla, Loimaalla ja Oripäässä perusterveydenhuollossa. Sähköisten terveyspalveluiden käyttö edellyttää asiakkuutta ja uuden palvelusopimuksen tekemistä. Asiakkaan tulee tehdä uusi palvelusopimus vuoden 2023 alussa, vaikka hänellä olisi ollut sopimus jo aiemmin, sillä nyt sopimusosapuolina ovat asiakas ja Varsinais-Suomen hyvinvointialue. Aiemmin sopimusosapuolina olivat asiakas ja kunta.

Sähköisen asioinnin palvelussa on havaittu häiriö (päivitetty 27.1.2023)

Häiriön seurauksena palvelun käyttäjä näkee satunnaisesti Chrome-selaimella ilmoituksen salaamattomasta yhteydestä ja ei-luotetusta varmenteesta. Virhe voi näkyä sekä ennen palveluun tunnistautumista että kirjauduttaessa ulos. Tilanteesta ei aiheudu käyttäjälle todellista tietoturvariskiä.

Selvitämme ongelmaa parhaillaan. Väliaikaisena ratkaisuna toimii jonkin muun selaimen kuin Chromen käyttäminen.

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

eTerveyspalveluissa voit:

  • varata, siirtää tai perua aikoja
  • viestiä turvallisesti terveydenhuollon ammattilaisten kanssa
  • täyttää ja lähettää lomakkeita, esim. esitietolomakkeen ennen vastaanottoa
  • asioida hoitotarvikejakelun kanssa (Turku, Parainen, Naantali)

Sähköisten asiointipalveluiden laajuus riippuu siitä, mihin sinulla on voimassa oleva asiakkuus tai mihin olet tulossa asiakkaaksi (esim. terveysasema, ehkäisyneuvola, äitiysneuvola jne.). Asiakkuuksilla tarkoitetaan toimipisteitämme/ammattilaisiamme, joiden kanssa asiakas voi asioida sähköisesti.

1.1.2023 palveluiden laajuus riippuu hoitavasta yksiköstä. Palveluita yhtenäistetään vähitellen. Lisätietoja saat omasta hoitavasta yksiköstäsi.

Voit kirjautua palveluun joko pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Palvelu on maksuton.

Kirjaudu palveluun 

Kirjaudu eTerveyspalveluun

eTerveyspalveluissa käytössä olevat palvelut

Käytössä on ajanvarauspalvelu, viestipalvelu ja lomakepalvelu. Lisäksi voit päivittää palvelussa perus- ja asiakastietojasi.

Puolesta asiointi eTerveyspalveluissa

eTerveyspalveluiden kautta voit hoitaa myös perheesi asioita. Puolesta asiointi edellyttää sähköisen asioinnin sopimusta ja/tai Suomi.fi-valtuutusta.  

Sähköisen asioinnin sopimus

Sähköisten terveyspalveluiden käyttö edellyttää uuden palvelusopimuksen tekemistä. Jos täytät lomakkeen eTerverveys-portaalissa, saat palvelut käyttöösi heti. Vuoden 2023 alussa asiakkaan tulee tehdä uusi palvelusopimus, vaikka hänellä olisi ollut sopimus jo aiemmin, sillä nyt sopimusosapuolina ovat asiakas ja Varsinais-Suomen hyvinvointialue. Aiemmin sopimusosapuolina olivat asiakas ja kunta.