Hyppää pääsisältöön

eTerveyspalvelut

eTerveyspalvelut on sähköinen asiointipalvelu sinun ja terveysasemasi välillä. Palvelu on käytössä Turussa, Naantalissa, Paraisilla, Loimaalla ja Oripäässä perusterveydenhuollossa. Sähköisten terveyspalveluiden käyttö edellyttää asiakkuutta ja palvelusopimuksen tekemistä. Jos olet tehnyt sopimuksen jo aiemmin, mutta palvelu edellyttää sen tekemistä uudelleen, löydät sopimuksen Lomakkeet -osiosta nimellä Sähköisen asioinnin sopimuslomake.

eTerveyspalveluihin vaikuttanut häiriö on korjattu (päivitetty 23.3.2023)

Häiriön seurauksena sähköiseen asiointiin kirjautuva kansalainen näki satunnaisesti Chrome-selainta käyttäessä ilmoituksen virheellisestä varmenteesta. Häiriön vaikutukset rajautuivat palvelun sisäisiin yhteyksiin, eikä tilanteesta aiheutunut käyttäjille todellista tietoturvariskiä.

Pahoittelemme tästä aiheutunutta haittaa.

eTerveyspalveluissa voit:

  • siirtää tai perua eTerveyspalveluiden kautta varattuja aikoja
  • viestiä turvallisesti terveydenhuollon ammattilaisten kanssa kiireettömissä asioissa
  • täyttää ja lähettää lomakkeita, esim. esitietolomakkeen ennen vastaanottoa
  • varata aikoja hoitajalle ja rajoitetusti myös lääkärille
  • asioida hoitotarvikejakelun kanssa (Turku, Parainen, Naantali)

Sähköisten asiointipalveluiden laajuus riippuu siitä, mihin sinulla on voimassa oleva asiakkuus tai mihin olet tulossa asiakkaaksi (esim. terveysasema, ehkäisyneuvola, äitiysneuvola jne.). Asiakkuuksilla tarkoitetaan toimipisteitämme/ammattilaisiamme, joiden kanssa asiakas voi asioida sähköisesti.

1.1.2023 palveluiden laajuus riippuu hoitavasta yksiköstä. Palveluita yhtenäistetään vähitellen. Lisätietoja saat omasta hoitavasta yksiköstäsi.

Voit kirjautua palveluun joko pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Palvelu on maksuton.

Kirjaudu palveluun 

Kirjaudu eTerveyspalveluun

eTerveyspalveluissa käytössä olevat palvelut

Käytössä on ajanvarauspalvelu, viestipalvelu ja lomakepalvelu. Lisäksi voit päivittää palvelussa perus- ja asiakastietojasi.

Puolesta asiointi eTerveyspalveluissa

eTerveyspalveluiden kautta voit hoitaa myös perheesi asioita. Puolesta asiointi edellyttää sähköisen asioinnin sopimusta ja/tai Suomi.fi-valtuutusta.  

Sähköisen asioinnin sopimus

Sähköisten terveyspalveluiden käyttö edellyttää asiakkuutta ja palvelusopimuksen tekemistä. Jos olet tehnyt sopimuksen jo aiemmin, mutta palvelu edellyttää sen tekemistä uudelleen, löydät sopimuksen Lomakkeet -osiosta nimellä Sähköisen asioinnin sopimuslomake.

Ennen vuotta 2023 lähetettyjen viestien tarkastelu

Ennen vuotta 2023 eTerveyspalvelun kautta lähetettämiäsi ja vastaanottamiasi viestejä pääset tarkastelemaan alla olevien linkkien kautta. Valitse kirjautumislinkki sen mukaan, minkä terveyskeskuksen asiakas olet ollut.

Turun, Naantalin, Loimaan, Paraisten ja Oripään kuntakohtaiset eTerveyspalvelun sivustot sulkeutuvat lopullisesti 1.6.2023. Palvelun kautta lähetetyt viestit tallentuvat potilastietojärjestelmään, joten voit tarvittaessa palata viesteihin sinua hoitavan terveydenhuollon yksikön kautta.