Hyppää pääsisältöön

Aluevaltuusto

Aluevaltuusto käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa ja johtaa hyvinvointialuettamme kokonaisuutena. Se vastaa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen toiminnasta ja taloudesta, käyttää hyvinvointialueen päätösvaltaa ja siirtää toimivaltaansa hallintosäännön määräyksillä.

Varsinais-Suomen aluevaltuustossa on 79 valtuutettua. Aluevaltuustolle valitaan puheenjohtajan lisäksi kolme varapuheenjohtajaa.

Aluevaltuutetut päättävät lähipalveluista ja palveluverkon rakentumisesta, esimerkiksi sosiaali- ja terveysasemien sijoittumisesta ja niissä tarjottavista palveluista sekä koko hyvinvointialueella tasavertaisesta palvelujen saatavuudesta.

Aluevaltuuston kokoukset

Aluevaltuusto kokoontuu päättäminään aikoina, ja myös silloin, kun aluevaltuuston puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi. Ensimmäinen kokous pidettiin keskiviikkona 2.3.2022.

Kokousten esityslistat julkaistaan neljä päivää ennen kokousta. Kokousasiakirjat löytyvät erillisestä järjestelmästä: Esityslistahaku (tweb.fi).

Aluevaltuuston kokoukset lähetetään suorana videolähetyksenä. Pääset seuraamaan kokousta täällä. (Linkki päivittyy n. 5 min ennen kokouksen alkamista.)

Aluevaltuuston vuoden 2024 kokousaikataulu

  • keskiviikkona 28.2.2024
  • keskiviikkona 24.4.2024
  • keskiviikkona 12.6.2024
  • keskiviikkona 25.9.2024
  • keskiviikkona 4.12.2024

Kokoukset alkavat klo 18.00 ja ne pidetään kokoushotelli Linnasmäellä (Lustokatu 7).

Aluevaltuuston jäsenet ja puheenjohtajat

Aluevaltuutettujen sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@varha.fi, jollei toisin ole ilmoitettu.

Sidonnaisuudet

Hyvinvointialueen keskeisten luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on ilmoitettava sidonnaisuutensa. Tällä pyritään lisäämään päätöksenteon avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sidonnaisuusrekisteri.