Hyppää pääsisältöön

Varsinais-Suomen 113 sote-järjestöjen neuvottelukunta

Varsinais-Suomen sote-järjestöjen perustama neuvottelukunta toimii koko sote-järjestökentän yhteisellä mandaatilla julkisen sektorin kumppanina hyvinvointialueen kanssa tehtävässä yhteistyössä.

Neuvottelukunnan tavoitteena on tehostaa sote-järjestöjen vaikuttamisyhteistyötä, vahvistaa järjestöjen roolia osana hyvinvointialueen kokonaisuutta ja varmistaa järjestöjen yleishyödyllisen toiminnan edellytyksiä. Sote-järjestöillä on neuvottelukunnan avulla yhteinen vaikuttaja-asema ja toimiva kumppanuus hyvinvointialueen eri toimijoiden kesken. Neuvottelukunnan avulla sote-järjestöt saavat entistä vahvemmin esiin kohderyhmiensä äänen palvelujen kehittämisessä.

Neuvottelukunnan tehtäviä ovat muun muassa:

  • Järjestöedustajien nimeäminen eri sote-työryhmiin sekä järjestöyhteistyön koordinointi työryhmissä.
  • Valmisteluorganisaation ja sote-hankkeiden koordinoitu järjestöviestintä. Neuvottelukunnalla on käytössä viestinnän postituslista (uutiskirje), Facebook ja Twitter.
  • Mahdollisiin sote-uudistukseen liittyviin järjestöjen kannanotto- ja lausuntopyyntöihin vastaaminen.
  • Vuosittaisen Järjestöareena-tapahtuman järjestäminen sote-järjestöille. Tarkoituksena vahvistaa sote-järjestöjen yhteistä ääntä ja vaikuttamistoimintaa sekä tuoda ajankohtaista tietoa hyvinvointialueen kehittämiseen liittyen. 
  • Varsinais-Suomen aluehankkeiden ohjausryhmässä järjestöedustus.

113 Varsinais-Suomen sote-järjestöjen neuvottelukunnan toimikausi on kaksi vuotta.

Neuvottelukunnan toimintaa määritteleviä arvoja ovat rakentava toimintatapa, tasapuolisuus, luottamus, luotettavuus ja sitoutuminen.

Varsinais-Suomen sote-järjestöjen neuvottelukunta 2022–2023