Hyppää pääsisältöön

Ammattilaiselle

Valtion tutkimusrahoitus

Terveydenhuoltolain mukaan  sosiaali- ja terveysministeriö määrittelee yhteistyössä yhteistyöalueiden tutkimustoimikuntien kanssa yliopistotasoisen terveyden tutkimuksen painoalueet ja tavoitteet nelivuotiskausittain.  

Valtion rahoitusta yliopistotasoiseen terveyden tutkimukseen myönnetään yhteistyöalueiden (YTA) tutkimustoimikunnille, jotka päättävät alueellaan tutkimusrahoituksen myöntämisestä tutkimushankkeille hakemusten perusteella. YTA tutkimustoimikunnille rahoitus myönnetään käytettäväksi tietyllä aikavälillä ja tuo aikaväli määrittää myös sitä, että rahoitus on tutkijoilla käytettävissä tutkimustoimikunnan rahoituspäätöksessä määritellyn käyttöajan. 

Terveydenhuollon toimintayksikköä ylläpitävä hyvinvointialue, valtion mielisairaala tai sosiaali- ja terveysministeriön asetuksella säädetty palvelujen tuottaja voivat hakea terveyden tutkimuksen rahoitusta.

Valtion tutkimusrahoituksen haku

Vuoden 2024 valtion tutkimusrahoituksen hakuaika päättyi maanantaina 4.9.2023 kello 15.45. Hakemukset ovat parhaillaan arvioitavina.

Linkit tulevien hakukierrosten hakuilmoituksiin tullaan lisäämään näille sivuille ennen kulloisenkin rahoitushaun aukeamista.