Skip to main content

This website is under construction. We are continuously adding more information in English. We apologize for the inconvenience this might cause and thank you for your patience.

Kehitysvammalääketieteellinen hoito-, tutkimus- ja kuntoutusyksikkö, Paimio

Keywords:

Contact information and opening hours

Visiting address

Naskarlanraitti 3
21520 NASKARLA
Yksikkö sijaitsee kuntoutuskeskuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Opening hours

, Always open

Unfortunately this content has not yet been translated. The website is still incomplete. We apologize for the inconvenience this may cause.

Kehitysvammalääketieteellinen hoito-, tutkimus- ja kuntoutusyksikkö (Laku) tarjoaa tutkimusjaksoja, lyhyt- ja pitkäaikaista kuntoutusta sekä erikoissairaanhoidon jatkohoitoa. Yksikkö palvelee pääasiassa lapsia ja nuoria, joilla on kehitysvamma tai kehitysviive sekä tutkimuksellinen, hoidollinen tai kuntoutuksellinen kehitysvammalääketieteeseen kuuluva palvelun tarve. Tutkimus- ja kuntoutusjaksoja tarjotaan myös kehitysvammaisille aikuisille.

Osa yksikön asiakkaista on pitkäaikaiskuntoutuksessa, kun taas osa käy säännöllisesti intervallijaksolla. Pääsääntöisesti pitkäaikaiskuntoutujia on alle kymmenen, ja intervalliasiakkaita on yleensä 1–3 samanaikaisesti paikalla.

Jokaisen asiakkaan yksilöllinen kuntoutus tapahtuu moniammatillisessa yhteistyössä: kuntoutuksessa on mukana muun muassa sairaanhoitajia, lähihoitajia, lääkäri, fysioterapeutti ja päivätoiminnan ohjaaja.

Yksikössä tarjotaan myös erikoissairaanhoidon jatkohoitoa tilanteissa, joissa kehitysvammainen henkilö tarvitsee jatkohoitoa tai muuta intensiivistä hoitoa mutta häntä ei pystytä hoitamaan erikoissairaanhoidossa tai hän ei tarvitse sitä. Hoito voi olla esimerkiksi tulehdusten hoitoa, erilaisten leikkausten jälkeistä hoitoa ja kuntoutusta sekä kivun ja lihasjäykkyyksien hoitoa.

Yksikkö sijaitsee Paimion kuntoutuskeskuksen (vaativat vammaispalvelut)ensimmäisessä kerroksessa.