Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 5.12.2023 11.57

Alle kouluikäisten lasten vanhemmille suunnattu Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmä alkaa tammikuussa Salon ja Someron alueella

Avainsanat:

Salon ja Someron alueella alkaa tammikuussa 2024 alle kouluikäisten lasten vanhemmille suunnattu maksuton vanhemmuusryhmä. Ihmeelliset vuodet -ohjelman avulla tuetaan käytöksellään oirehtivia lapsia, heidän perheitään sekä lasten ja perheiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia.

Lapsi, mies ja nainen leikkivät värikkäillä ilmapalloilla.

Ihmeelliset vuodet on Suomessa pitkään käytössä ollut ryhmämuotoinen ohjelma, jonka avulla tuetaan käytöksellään oirehtivia lapsia, heidän perheitään sekä lasten ja perheiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia. Ihmeelliset vuodet -ohjelmaa on kehitetty ja tutkittu ympäri maailmaa yli 30 vuoden ajan ja sillä on vahva tutkimusnäyttö.

Lisätietoa ohjelmasta: Ihmeelliset vuodet (utu.fi)

Kohderyhmä: Alle kouluikäisten (3−6-v.) lasten vanhemmat Salossa ja Somerolla.

Sisältö: Vanhemmuusryhmässä opetellaan vaikuttaviksi todettuja myönteisiä kasvatuskeinoja. Vanhemmat oppivat käytännön taitoja vuorovaikutuksen vahvistamiseen perheessä sekä lapsen haastavan käytöksen kohtaamiseen. Vertaistuella on merkittävä rooli ryhmässä.

Ajankohta: Ryhmä alkaa 30.1.2024 ja kokoontuu tiistai-iltaisin klo 16.15-18.30. Tapaamisia on yhteensä 15 kertaa. Viimeinen kerta on 28.5.2024.

Paikka: Palometsän päiväkoti, Sahran tilat, Sahrankatu 3, Salo.

Ryhmän ohjaajina toimivat perhekeskuksen psykologit Anne Mäkelä ja Jessica Lamberg. Ryhmä on maksuton ja ryhmän aikana on mahdollisuus ilmaiseen lastenhoitoon samoissa tiloissa. Ryhmäläisiltä edellytetään sitoutumista koko ryhmän ajaksi.

Kiinnostuitko vanhemmuusryhmästä?

Lisätietoa ja ilmoittautumiset ryhmän ohjaajille: Anne Mäkelä, puh. 050 4104054 ja Jessica Lamberg, puh. 044 778 3506.