Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 8.9.2023 10.24

Hammashoidossa kerralla enemmän

Avainsanat:

Salon suun terveydenhuollon Läntisen terveysaseman, Halikon ja Moision toimipisteissä aletaan viikosta 35 alkaen tehdä tarkastuksia kerralla enemmän -mallin mukaan.

Hammaslääkäri töissä

Kerralla enemmän -mallissa tehdään suun terveystarkastuksen lisäksi muitakin toimenpiteitä mahdollisuuksien ja aikataulun sallimissa rajoissa. Toimintamalli on isommassa mittakaavassa ollut käytössä Turun alueella tutkimuksiin ja pieniin hoitokokonaisuuksiin vuodesta 2015 ja hammaslääkäripäivystyksessä vuodesta 2017. Toiminta edellyttää pääsääntöisesti suuren klinikan mittakaavaetuja, jossa on vähintään 5–10 hammaslääkärihuonetta.

Nyt kerralla enemmän -mallin toiminta on alkamassa myös Salossa. Asiakkaille tämä tarkoittaa, että asiakaspalvelu arvioi potilaan soveltuvuuden joustavaan toimintamalliin yhdessä potilaan kanssa puhelimessa tai asiakaspalvelupisteessä tapahtuvassa hoidon tarpeen arviossa.

Tarkastuksen lisäksi Läntisen terveysaseman ja Halikon hoitolan toimintamalleissa on mahdollista päästä samalla käyntikerralla myös suuhygienistin vastaanotolle, jos aikataulu sen mahdollistaa. Suuhygienistille pääsyn edellytyksenä on hammaslääkärin tarkastuksessa toteama suuhygienistin hoidontarve.

Joustavassa aikataulussa potilaat saattavat joutua odottamaan hieman tavallista pidempään vastaanotolle pääsyä. Mutta tarkoituksena on, että odotusajat eivät veny kohtuuttomiksi. Halikon hoitolassa on käytössä toiminnanohjausjärjestelmä, joka lähettää potilaalle tarkemman kutsun hoitoon päivän aikataulun tarkentuessa.

Keskitetyn ajanvarauksen yhteystiedot: Läntisen terveysaseman hammashoitola, Salo | Varha