Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 23.5.2024 09.18

Job Shadow Day - alueellista yhteistyötä erityisryhmien työllistymisen tueksi

Avainsanat:

Job Shadow Day 23.5.2024 eli työn seurannan päivä on myös mahdollisuuksien päivä henkilöille, joiden elämäntilanne, sairaus tai vamma vaikeuttavat työllistymistä. Päivä tuo esille erityistarpeita omaavien henkilöiden osaamista ja motivaatiota työntekoon. Päivä on myös tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tukea työllistymiseen. Varha on mukana päivässä ns. lähettävänä tahona eli organisaationa, joka lähettää työnseuraajan seuraamaan päivää yrityksessä tai yhteisössä.

Job Shadow Day logo

Job Shadow Day -päivänä pyritään järjestämään onnistuneita kohtaamisia työnantajien ja työn seuraajien välillä. Päivän aikana työn seuraaja pääsee tutustumaan unelmatyöhönsä oikealla työpaikalla ja näkemään, sopisiko työ hänelle. Työn seuraaminen sopii erityisesti siirtymävaiheessa oleville nuorille, jotka miettivät opintopolkuaan. Suomessa on alusta alkaen ollut tärkeää mahdollisuus tutustua päivän aikana myös oppilaitoksiin ja siten selvittää mielekäs opintopolku.

Job Shadow Day tulee Irlannista, jossa sitä on järjestetty vuodesta 2009 alkaen. Irish Association of Supported Employment -järjestö edistää tuetun työllistymisen menetelmän (Supported Employment) avulla vammaisten ja muiden vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä.

Job Shadow Day järjestetään nykyään ympäri Eurooppaa sekä Kanadassa ja siihen osallistuu vuosittain tuhansia työnseuraajia. Vates-säätiö toi tapahtuman Suomeen vuonna 2014 ja on siitä lähtien koordinoinut sitä. 

Lisätietoja:

Kuva: Vates ry