Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 5.9.2023 14.32

Ruut Laitio on Tyks Totekin tulosryhmäjohtaja

Avainsanat:

Ruut Laitio aloitti 15.8.2023 Tyksin Toimenpide-, teho- ja kivunhoitopalvelujen (Totek) tulosryhmän ylilääkärinä ja tulosryhmäjohtajana. Hän aloitti tehtävässä, kun Tuula Manner jäi eläkkeelle ansiokkaan ja pitkän uran tehneenä.

Ruut Laitio.

Ruut Laitio.

– Edeltäjäni tavoin minä olen koulutukseltani anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri ja dosentti. Olen pitkän linjan tyksiläinen ja olen työskennellyt suurimman osan urastani nyt jo entisen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin palveluksessa, lukuun ottamatta jaksoa Helsingissä valtionhallinnossa Valviran ylilääkärinä ja jaksoa tutkijalääkärinä Turun PET-keskuksessa.

Pisimpään kliinisessä työssä Ruut Laitio on toiminut Tyksin aikuisten teho-osastolla, jota edeltävästi hän oli leikkaussalityössä anestesialääkärinä pääosin vanhan A-sairaalan isolla silloisella leikkausosastolla 250.

Viimeiset vajaa kolme vuotta hän on toiminut Kirurgisen sairaalan leikkausosaston vastuualuejohtajana.

– Näen Totekin toiminnan äärimmäisen merkityksellisenä. Me työskentelemme erikoissairaanhoidon kovimmassa ytimessä, jossa hoidamme kriittisesti sairaita potilaita ja oikeasti pelastamme ihmishenkiä tai parannamme merkittävällä tavalla sairauksista kärsivien potilaiden elämänlaatua. Työ kaikissa yksiköissämme edellyttää pitkälle perehtynyttä erityisosaamista, jota ilman meille annettuja tehtäviä on mahdoton toimittaa.

Laitio odottaa iloisella mielellä tulevaa yhteistyötä eri tahojen kanssa:

– Sekä kaikkien vanhojen työtovereiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, että teidän joihin pääsen nyt tutustumaan. Yhdessä lähdemme nyt kehittämään ja kehittymään!