Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 15.5.2024 09.30

Suomen Sairaanhoitajien Hyvä työyhteisö -erityismaininta Turun Keskustan terveysasemalle

Avainsanat:

Turun Keskustan terveysasemalla kysytään työntekijöiden mielipiteitä ja heitä kuunnellaan.

Ryhmä työntekijöitä portaikossa.

– Työyhteisön hyvään työilmapiiriin vaikuttaa keskustan terveysaseman arvopohja, toimimme aina potilaan parhaaksi.  Asioista puhutaan suoraan ja avoimesti. Työyhteisössä kannustetaan myös kysymään rohkeasti epäselvistä asioista, koska tiedostetaan, ettei ketään voi näin laajassa työnkuvassa osata kaikkea, kertoo sairaanhoitaja Sonja Helén.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Keskustan terveysaseman hakemuksessa ilahdutti myös uusien työntekijöiden erityinen huomioiminen. Valitsijaraati ihastui ajatukseen uusien työntekijöiden kotiuttamisesta ja heidän rohkaisustaan liittyä yhteisöön.

Lähiesihenkilötyötä kiitellään monisanaisesti.

– Heiltä löytyy ymmärrystä kunkin senhetkistä elämäntilannetta kohtaan. Työyhteisömme on hyvä myös tuen antamisessa.

– Jokainen saa tasavertaista kohtelua esihenkilöltä.

Kannustavan ja arvostavan ilmapiirin luomisessa esihenkilötyöllä on iso merkitys. Kokemus kuulluksi ja nähdyksi tulemisesta, kannustavan palautteen saaminen, oman työn arvon ja merkityksen tunnistaminen ja tunnustaminen potilaan hoidon kokonaisuudessa ja työyhteisössä on meille jokaiselle tärkeää, työroolista riippumatta.

– Niiden rinnalla työyhteisön sisäisellä vuorovaikutuksella, avoimen keskustelun ilmapiirillä ja psykologisen turvallisuuden kulttuurilla on merkityksellinen rooli työilmapiirin rakentumisessa, summaa esihenkilötyön merkitystä osastonhoitaja Kirsi Karppinen.

Valitsijaraatia ilahdutti myös työyhteisön ymmärrys erikoisosaamisen merkityksestä. Se auttaa hakijoiden mukaan jaksamaan kovankin paineen ja kiireen alla. Ammatillinen luotto kollegaan näkyy myös henkilöstön kommenteista.

– Silloin, kun ei itse jaksa sataprosenttisesti, niin täällä oikeasti tuntuu, että tuetaan vuoron perään toisiamme.

– Arvostamme toinen toisiamme ja pyydämme tukea ja varmistusta päätöksiin. Meillä ei juoruta eikä puhuta toisista pahaa selän takana. Kaikki olemme yhtä arvokkaita. Ketään ei jätetä ulkopuolelle.

– Vaikka työ on itsenäistä, niin täällä on hyvä yhdessä tekemisen meininki, joka toteutuu myös eri ammattiryhmien välillä.

Valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, toiminnanjohtaja Anne Pauna ja asiantuntija Anne Pienimaa.
Vuoden työyhteisö -kilpailuun osallistui tasan sata työyhteisöä. Suomen Sairaanhoitajat jakaa viisi 1000 euron Hyvä työyhteisö -erityismainintaa ja palkitsevat yhden Vuoden työyhteisön 5000 euron tunnustuksella.

Onnittelut Turun Keskustan terveysasemalle Hyvä työyhteisö -erityismaininnasta!