Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 7.3.2024 10.30

Tyksin T-sairaalan lisäosan rakentaminen muuttaa alueen liikennejärjestelyjä

Avainsanat:

Turussa Tyksin T-sairaalan ja Savitehtaankadun välille rakennetaan T-sairaalan laajennusosa. Tulevan lisäosan sijainti muun T-sairaalan yhteydessä antaa mahdollisuuden yhdistää kantasairaalan alueella hajallaan olevia toimintoja. Rakennusvaiheen aikana 2024 - 2027 alueen liikenne- ja paikoitusjärjestelyt muuttuvat merkittävästi.

T-sairaalan lisäosan havainnekuva

Lisäosan työt ovat alkaneet helmikuussa 2024 ambulanssitallien rakentamisella ja laajenevat kevään kuluessa itse T-sairaalan lisäosan rakentamiseen. Uudisrakennuksen on tarkoitus valmistua keväällä 2027.

T-sairaalan piha-alueella ja päivystyksen edessä olevat pysäköintipaikat vähenevät rakentamisen johdosta. Lisäksi taksiliikenne siirtyy sivuovelta 18F pääovelle, joka voi ruuhkauttaa etuoven edustaa entisestään. Samalla autoliikenne piha-alueella pääovelta päivystyksen pääovelle estyy.

Akuutin lähellä olevilta pysäköintipaikoilta poistuminen tapahtuu jatkossa Majakkasairaalan liikenneympyrän kautta. Ambulansseilla ja kenttäjohdolla on oma liikennöintikaista kaikkiin suuntiin.

Työmaa-alueella olevien polkupyörien säilytyspaikat poistuvat käytöstä. Korvaavat paikat löytyvät päivystyksen ja verikeskuksen yhteydestä.

Lisäosan kaivuutyöt ja louhintatyöt alkavat toukokuussa 2024 ja T-sairaalan lisäosa valmistuu keväällä 2027. T-sairaalan nykyinen pääsisäänkäynti tulee toimimaan myös uuden lisäosan sisäänkäyntinä, jonka yhteydessä nykyiset aulapalvelut ovat valmiina.

T-lisäosan kerrokset koostuvat seuraavista yksiköistä:

  • Kerros 1. Isotooppiosasto
  • Kerros 2. Lääkehoitopoliklinikka
  • Kerros 3. Vatsakeskuksen vastaanotot ja munuaiskeskus
  • Kerros 4. Vatsakeskuksen tähystysyksikkö
  • Kerros 5. Sisätautiosasto
  • Kerros 6. Neurologian poliklinikka ja asiantuntijapalvelut
  • Kerros 7. Infektio- ja ihotautiosasto