Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 29.9.2023 14.36

Vanhustenviikko tuo tapahtumia ja ohjelmaa eri puolille Varsinais-Suomea

Avainsanat:

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenviikkoa vietetään 1.−8.10. Teemaviikko näkyy myös Varhan Instagram-kanavalla.

Ikääntynyt ihminen kävelee rollaattorilla ja toista ikääntynyttä työnnetään pyörätuolissa rakennuksen edessä. Aurinko paistaa.

Vanhustenviikon teema on tänä vuonna Tehdään iästä numero.

Valtakunnallista Vanhustenpäivän pääjuhlaa vietetään sunnuntaina 1.10. Iisalmessa, mutta siitä käynnistyvää Vanhustenviikkoa voi juhlistaa myös eri puolilla Varsinais-Suomessa. Moni varsinaissuomalainen kunta järjestää Vanhustenviikon kunniaksi ohjelmaa ikääntyneille ja heidän läheisilleen.

Usea kunta esittelee Vanhustenviikon ohjelmatarjontaansa verkkosivustollaan. Tähän uutiseen on kerätty linkkejä varsinaissuomalaisten kuntien Vanhustenviikon ohjelmaa koskeville sivuille. Lista ei ole täydellinen ja on mahdollista, että myös muilla kuin tässä mainituilla kunnilla on ohjelmaa Vanhustenviikon aikana.

Näiden linkkien kautta pääset Varsinais-Suomen kuntien Vanhustenviikko-tietoihin:

Vanhustenviikko näkyy sosiaalisessa mediassa

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Instagram-tilin hallinta siirtyy Vanhustenviikon kunniaksi hyvinvointialueen ikääntyneiden palveluille. Ikääntyneiden palvelut tuottaa sisältöä Varhan Instagramiin pitkin viikkoa.

Liikkuvan Resurssikeskuksen Menovinkit-esite syksylle ja talvelle on julkaistu

Ikääntyneille suunnatut tapahtumat ja ajanvietteet eivät suinkaan pääty Vanhustenviikon lopussa. Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen Liikkuva Resurssikeskus on jälleen julkaissut Menovinkit-esitteen, johon on kerätty esimerkkejä erilaisista tapahtumista, ryhmistä ja näyttelyistä, jotka ovat avoimia kaikille kotona asuville varsinaissuomalaisille senioreille. Uusin esite sisältää menovinkkejä ajanjaksolle 1.10.2023‒31.1.2024. Esitteessä listatut menot järjestetään Turussa.

Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen Liikkuva resurssikeskus julkaisee Menovinkit-esitteen senioreille kolme kertaa vuodessa yhteistyössä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ja Turun kaupungin kanssa. Esitteeseen on koottu eri järjestöjen, Turun kaupungin sekä muiden tahojen menovinkkejä, tärkeitä yhteystietoja ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia.

Voit ladata syksyn ja talven sähköisen Menovinkit-esitteen Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen verkkosivustolta. Samalta sivulta löytyy myös ruotsinkielisille ikääntyneille suunnattu För dig, senior i Åbo -esite.