Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 9.10.2023 14.06

Asunnottomien yö on joka yö

Varha mukana Asunnottomien yön tapahtumissa 17.10.2023

Avainsanat:

Varsinais-Suomen hyvinvointialue on mukana Asunnottomien yön tapahtumissa 17.10.2023 Naantalissa, Raisiossa, Salossa ja Turussa.

Henkilö kävelee lätäkössä.

Yhdistyneiden kansakuntien kansainvälistä köyhyyden poistamisen päivää vietetään 17.10. Samana päivänä vietetään Suomessa valtakunnallista Asunnottomien yötä, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta asunnottomuudesta sekä edistää jokaisen oikeutta omaan asuntoon. Tapahtumissa ympäri Suomea tarjotaan ruokaa, vaatteita ja hygieniatarpeita.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella asunnottomien palveluja ja tukea tarjoavat esimerkiksi työikäisten palvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelujen sosiaalityö, Sillankorvan ensisuoja sekä Sirkkalan päiväkeskus.

Asunnottomuuden tukipartio Väylä on STM:n rahoittama hanke, jonka tavoitteena ollut asunnottomuuden ennaltaehkäisy. Myös kolmannen sektorin toimijoilla on merkittävä rooli tuen tarjoamisessa asunnottomille ja sen torjunnassa.

Varha mukana Asunnottomien yön tapatumissa 17.10.2023

Turku

Tapahtuma Turun kauppatorilla klo 18 alkaen

Tapahtuman ohjelmassa on muun muassa puheita, tulien sytyttämistä sekä musiikkiesityksiä. Paikalla ovat myös Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asunnottomuuden toimijat mielenterveys- ja päihdepalvelujen sosiaalityö sekä Sillankorvan ensisuoja, sekä Rokki-projekti. Mukana on myös useita kolmannen sektorin toimijoita. Tapahtuman pääjärjestäjä on tänä vuonna Pelastusarmeija.

Lokakuun puoliväliin saakka keräämme Sillankorvan ensisuojaan ja Linnankatu 23 1. kerrokseen hansikkaita ja villasukkia jaettavaksi tapahtumaan. Otamme myös vastaan lahjoituksena hygieniatuotteita.

Naantali

Tapahtuma Naantalin torilla (Henrikinkatu 2) klo 17–20

Ohjelmassa on muun muassa musiikkia ja puheita, asumispalveluneuvontaa, terveydenhoitajan palveluita ja verenpainemittausta. Tiedossa on myös grillausta, kahvitarjoilua ja herkkuja. Tapahtumassa jaetaan vaateapua ja hygieniatuotteita. Varhasta mukana on jalkautuva mielenterveys- ja päihdetyö, työllistämistä edistävät sosiaalipalvelut, Kohtaamispaikka Jelpperi ja terveydenhoitaja.

Otamme mielellämme vastaan vaatelahjoituksia. Voit olla lahjoituksista yhteydessä Micaela Nilssoniin (micaela.nilsson@varha.fi tai p. 040 676 5437)

Raisio

Tapahtuma Tasalan Kamarilla ja sen edustalla (Tasalanaukio 5) klo 17–20

Ohjelmassa on muun muassa elävää musiikkia ja tarjolla on grillattua makkaraa sekä nokipannukahvia pullan kera. Tapahtumassa jaetaan talvitakkeja, villasukkia ja muuta lämmintä vaatetta sekä hygieniatuotteita. Paikalla on Varhan sosiaali- ja vammaispalveluiden työikäisten palveluiden ammattilaisia.

Otamme erittäin mielellämme vastaan lahjoituksina hygieniatarvikkeita (esim. saippuoita, shampoita, hammasharjoja, kuukautissuojia). Lahjoituksia voi tuoda suoraan Tasalan Kamariin, jonka aukioloajat ovat ma–to klo 10–15 ja klo pe 10–13. Tuotteet jaetaan vähävaraisille tapahtumaan osallistujille.

Salo

Tilaisuus alkaa Salon torilta kulkueena Vaihtoehto 90 ry:n tiloihin (Kaivokatu 4), tapahtuma klo 1721

Tapahtuman ohjelmassa on puheita, musiikkiesityksiä, improvisaatioteatteria ja tulitaidetta. Varhasta mukana päihdeyksikkö.

Villasukkia ja talvisia vaatteita kerätään tilaisuudessa jaettavaksi. Villasukat voi toimittaa kaupungintalon infoon tai Vaihtoehto ry:n tiloihin, Rinne-Sumppuun tai Kassalaitteeseen. Talviset vaatteet ja kengät voi toimittaa Vaihtoehto ry:lle tai Rinne-Sumppuun ti 10.10 mennessä.