Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 8.5.2023 15.31

Varhan ikääntyneiden palvelut loi oikotien työnhakijoille: yhdellä hakemuksella tavoittaa monta tehtävää

Avainsanat:

Varsinais-Suomen hyvinvointialue on avannut jatkuvan työnhaun useisiin tehtäviin ikääntyneiden palveluissa. Tarjolla on monipuolisia ja mielenkiintoisia tehtäviä eri ammattiryhmille, ja nyt töiden tavoittamiseen riittää yksi hakemus.

Usea ikääntynyt henkilö ja yksi hoitaja istuvat tuoleilla ringissä ja heittävät erivärisiä ilmapalloja ilmaan.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ikääntyneiden palveluissa on useita vapaita työtehtäviä sekä asumispalveluissa että kotihoidossa.

Tästä ei työnhaku juuri helpommaksi muutu. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ikääntyneiden palveluihin voi nyt hakea töihin ihan koska vaan, ja samalla hakemuksella tavoittaa kaikki alueen lähihoitajien, sairaanhoitajien ja hoiva-avustajien vakituiset toimet sekä yli 21 päivää kestävät sijaisuudet.

Varha avasi 2.5. ikääntyneiden palveluiden jatkuvan työnhaun, joka on nimensä mukaisesti koko ajan auki. Ikääntyneiden palveluiden jatkuvalla haulla on Kuntarekry-verkkosivustolla oma sivu, josta löytyy yksityiskohtaista tietoa avoimista työpaikoista sekä hakuohjeet.

– Ikääntyneiden palveluiden jatkuva haku on keino mahdollistaa hakijoille yksi hakuväylä kaikkiin meillä avoinna oleviin sairaanhoitajan, lähihoitajan ja hoiva-avustajan tehtäviin. Jatkuva haku on avattu, koska haluamme olla joustava ja ammattilaisia arvostava työnantaja, kertoo ikääntyneiden palveluiden resurssijohtaja Päivi Kaisti.

Jatkuvan haun kautta ikääntyneiden palveluiden oma rekrytointitiimi palvelee hakijaa heti hakemuksen jättämisen jälkeen. Hakuvaiheessa hakija kertoo missä ja minkälaisesta tehtävästä hän on kiinnostunut. Rekrytointitiimi esittelee hakijan toiveita vastaavat avoimet tehtävät ja hakija valitsee mihin avoinna olevaan tehtävään haluaa ensisijaisesti hakea. Tämän jälkeen rekrytointitiimi yhdistää yksikön rekrytoivan esihenkilön ja hakijan työhaastattelun sopimiseksi.

– Aiemmin jokaisesta avoinna olevasta tehtävästä julkaistiin yksittäinen työpaikkailmoitus Kuntarekryyn. Käytännössä meillä oli satojen työpaikkailmoitusten viidakko. Hakija joutui lähettämään erillisen hakemuksen joka ilmoitukseen ja odottamaan joskus pitkiäkin aikoja yhteydenottoa työnantajalta, Kaisti sanoo.

Työ on ihmisläheistä mukana kulkemista

Hyvinvointialueen ikääntyneiden palveluissa on jatkuvasti auki vapaita työpaikkoja, ja nyt ne on kerätty samaan paikkaan. Mutta miksi niitä kannattaisi hakea?

– Ikääntyneiden palvelut tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia tehtäviä eri ammattiryhmille. Meillä hoitajien osaamista arvostetaan ja esimerkiksi lähihoitajien tehtävänkuvat ovat laajoja, joten pääsee käyttämään omaa sairaanhoidollista osaamistaan. Ikääntyneiden palveluissa meillä on myös erityistä se, että olemme mukana asiakkaidemme päivittäisessä elämässä ilot ja surut jakaen. Työmme on ihmisläheistä mukana kulkemista. Hoitajan ja asiakkaan hoitosuhde voi olla jopa vuosien mittainen, Päivi Kaisti kuvailee.

Lisäksi ikääntyneiden palveluissa tarjoutuu oiva mahdollisuus hypätä digitaalisen kehityksen kyytiin.

– Ikääntyneiden palvelut on se paikka, jossa digitalisaatio näkyy ja tulee näkymään koko ajan vahvemmin jokaisen hoitajan päivittäisessä työssä. Digitalisaatio luo meille mahdollisuuden laajentaa osaamistamme ja olla mukana tekemässä muutosta, joka koskettaa meitä kaikkia.

Avoinna olevia tehtäviä eri ammattiryhmille löytyy koko Varhan alueelta, ja jatkuvan haun kautta on jo alkanut tulla työhakemuksia.

– Rohkaisemme ihan kaikkia hoitoalan ammattilaisia tai sellaiseksi haluavia hakemaan meille töihin. Jatkuvan haun kautta voi hakeutua myös hoiva-avustajan tai lähihoitajan oppisopimukseen. Tarjoamme jatkuvan haun kautta myös eripituisia sijaisuuksia, jos haluaa ensin tulla tutustumaan lyhyemmäksi aikaa ikääntyneiden palveluiden työhön. Ikääntyneiden palveluiden alueelliset niin sanotut resurssipoolit puolestaan tarjoavat mahdollisuuden säännölliseen keikkatyöhön vakituisen työsuhteen eduilla. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä meidän rekrytointitiimiimme ja kysyä lisää, vaikka hakemusta ei vielä jättäisikään, Kaisti päättää.

Ikääntyneiden palveluiden jatkuvan työnhaun yhteystiedot

Linkki ikääntyneiden palveluiden jatkuvaan työnhakuun: Ikääntyneiden palveluiden jatkuva haku (Kuntarekry)

p. +358 40 578 5892

ikapalveluidenrekry@varha.fi

Lisätietoa

Päivi Kaisti

Resurssijohtaja, ikääntyneiden palvelut

p. +358 40 634 1206

paivi.kaisti@varha.fi

Marita Aholainen

Rekrytointivastaava, ikääntyneiden palvelut

p. +358 40 548 0066

marita.aholainen@varha.fi