Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 8.5.2023 15.50

Varhas tjänster för äldre skapade genväg för arbetssökande: en ansökan räcker för flera jobb

Nyckelord:

Egentliga Finlands välfärdsområde har öppnat en ständig jobbansökan till flera jobb vid tjänster för äldre. Det erbjuds mångsidiga och intressanta uppgifter för olika yrkesgrupper, och nu når man jobben med en enda ansökan.

Usea ikääntynyt henkilö ja yksi hoitaja istuvat tuoleilla ringissä ja heittävät erivärisiä ilmapalloja ilmaan.

Det finns flera lediga jobb vid Egentliga Finlands välfärdsområdes tjänster för äldre, både inom boendetjänsterna och inom hemvården.

Mycket lättare än så här kan arbetssökandet knappast bli. Det går nu att söka jobb vid tjänster för äldre inom Egentliga Finlands välfärdsområde precis när som helst, och en enda ansökan räcker för alla ordinarie anställningar som närvårdare, sjukskötare eller omsorgsassistent. Genom samma ansökan kan man också söka till vikariat som varar över 21 dagar.

Den 2.5 öppnade Varha en ständig jobbansökan vid tjänster för äldre. Som namnet säger är ansökan öppen hela tiden. Den ständiga ansökan vid tjänster för äldre har en egen sida på webbplatsen Kuntarekry. Där finns detaljerad information om lediga jobb samt anvisningar för hur man kan söka dem.

– Den ständiga ansökan vid tjänster för äldre är ett sätt att möjliggöra en ansökningskanal till alla öppna sjukskötar-, närvårdar- och omsorgsassistentjobb hos oss. Vi öppnade den ständiga ansökan eftersom vi som arbetsgivare vill vara flexibla och uppskattande gentemot professionella i branschen, säger resursdirektör Päivi Kaisti vid tjänster för äldre.

I den ständiga ansökan betjänar rekryteringsteamet vid tjänster för äldre den sökande direkt efter att ansökan lämnats in. I ansökningsskedet berättar den sökande var och vilken typ av jobb hen är intresserad av. Rekryteringsteamet presenterar de lediga jobb som motsvarar den sökandes önskemål, och den sökande får välja vilket jobb hen vill prioritera i sin ansökan. Efter detta kopplar rekryteringsteamet ihop enhetens rekryterande förman och den sökande så att de kan komma överens om en arbetsintervju.

– Tidigare publicerades en separat arbetsplatsannons i Kuntarekry för varje ledigt jobb. I praktiken hade vi en djungel av hundratals arbetsplatsannonser. Den sökande var tvungen att skicka en separat ansökan till varje annons och ibland vänta en lång tid på att arbetsgivaren tog kontakt, säger Kaisti.

Jobbet är att vara en följeslagare

Det finns hela tiden lediga jobb vid välfärdsområdets tjänster för äldre, och nu är de samlade på samma ställe. Men varför lönar det sig att söka jobben?

– Tjänster för äldre erbjuder mångsidiga och intressanta uppgifter för olika yrkesgrupper. Hos oss värdesätts vårdarnas kunnande och till exempel närvårdarna har breda arbetsbilder, så man kommer åt att utnyttja sin kompetens inom sjukvården. Det speciella inom tjänster för äldre är också att vi stöder våra klienter i det dagliga livet och delar både glädje och sorg med dem. Vårt jobb är att vara en följeslagare nära människan. Vårdarens och klientens vårdrelation kan vara i flera år, beskriver Päivi Kaisti.

Därtill erbjuder tjänster för äldre en utmärkt möjlighet att haka på den digitala utvecklingen.

– Tjänster för äldre är den plats där digitaliseringen syns och kommer att synas hela tiden mer i varje vårdares dagliga arbete. Digitaliseringen ger oss en möjlighet att bredda vårt kunnande och vara med i en förändring som berör oss alla.

Lediga jobb för olika yrkesgrupper finns i hela Varhas område. Det har redan börjat komma in arbetsansökningar genom den ständiga ansökan.

– Vi uppmuntrar alla proffs i vårdbranschen eller dem som vill bli det att söka jobb hos oss. Genom den ständiga ansökan kan man också söka sig till läroavtal som omsorgsassistent eller närvårdare. Vi erbjuder även olika långa vikariat via den ständiga ansökan ifall man först vill bekanta sig med arbetet inom tjänster för äldre under en kortare tidsperiod. De regionala så kallade resurspoolerna vid tjänster för äldre erbjuder å sin sida möjlighet till regelbundna inhopp med alla förmåner som en fast anställning innebär. Det lönar sig att modigt ta kontakt med vårt rekryteringsteam och ställa frågor även om man ännu inte lämnar in en ansökan, avslutar Kaisti.

Kontaktuppgifter till den ständiga jobbansökan vid tjänster för äldre

Länk till den ständiga ansökan vid tjänster för äldre: Ständig ansökan vid tjänster för äldre (Kuntarekry)

tfn +358 40 578 5892

ikapalveluidenrekry@varha.fi

Mer information

Päivi Kaisti

Resursdirektör, tjänster för äldre

tfn +358 40 634 1206

paivi.kaisti@varha.fi

Marita Aholainen

Rekryteringsansvarig, tjänster för äldre

tfn +358 40 548 0066

marita.aholainen@varha.fi

Länken till webbplatsen Kuntarekry har uppdaterats på två ställen den 16.5.2023 klockan 15.14. Länken går nu till den svenskspråkiga versionen av den ständiga ansökan till tjänster för äldre.