Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 17.3.2023 13.04

Varhan työhyvinvoinnin ja työsuojelun toimintaohjelma 2023 hyväksytty

Kaksi vaaleanturkoosia sydäntä turkoosilla pohjalla.

Henkilöstöjaosto hyväksyi työhyvinvoinnin ja työsuojelun toimintaohjelman vuodelle 2023. Ohjelma pitää sisällään mm. työhyvinvoinnin ja työsuojelun tavoitteet tälle vuodelle, työturvallisuusriskien arviointia sekä työsuojelun yhteistoiminnan organisoitumisesta hyvinvointialueellamme.

Ohjelman tarkoituksena on kehittää työmme ja työympäristömme terveellisyyttä ja turvallisuutta. Lisäksi tällä halutaan edistää kestävää kehitystä ja tuloksellisuutta tuottavaa työelämää ja henkilöstön kokemaa työhyvinvointia suunnitelmallisten toimintatapojen avulla.

Tämän vuoden aikana on tavoitteena saada työsuojeluyhteistoiminta organisoitua. Koko Varhan rakenne on uusi, ja sen vuoksi rakennetaan myös uusi työsuojelun yhteistoimintaorganisaatio yhteistoimintasopimuksemme mukaisesti. Työhyvinvoinnin ja työsuojelun tiimi rakentuu tämän vuoden kuluessa. Tiimin tehtävänä on tukea niin työntekijöitämme kuin esihenkilöitämme työhyvinvoinnissa, työkykyjohtamisessa sekä työsuojelussa.

Lisäksi kaikissa työyksiköissä tehdään riskienarviointi tämän vuoden kuluessa. Työsuojelun riskienhallinta ja siihen liittyvä ohjeistus tarkennetaan koko Varhan tasolla ja jokaiselle tulosalueelle tehdään ohje riskienhallinnan prosessikuvauksesta.

Työturvallisuuslain mukaan jokaisella työnantajalla on oltava työsuojelun toimintaohjelma. Katso toimintaohjelma täällä kokonaisuudessaan. 

LinkitHenkilöstöjaosto varha.fi