Hyppää pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 28.9.2022 12.39

Aluehallitus

Varsinais-Suomen aluehallituksen kokouksen päätökset tiistaina 27.9.2022

Avainsanat:

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen hallitus kokoontui 27.9.2022. Ajankohtaiskatsauksessa jatkettiin keskustelua hyvinvointialueelle siirtymisen riskeistä. Erityisesti palkan ja sosiaalietuuksien maksujen turvaaminen vuodenvaihteen jälkeen on ensisijaisen tärkeää. Vastuu niiden hoitamisesta siirtyy vuodenvaihteessa hyvinvointialueelle eikä siirtymäaikaa voida pidentää.

Aluehallitus

  • Keskusteli Varsinais-Suomen Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP/RRF) toisen vaiheen hankehakemuksesta ja valtuutti hyvinvointialuejohtajan viimeistelemään hakemuksen.
  • Päätti Tiera PSOP palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän sidosryhmähankinnasta Kuntien Tiera Oy:ltä.
  • Päätti Lifecare/Effica-järjestelmien muutostöiden hankinnasta Tietoevry Oyj:ltä.
  • Nimesi hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikaisen sijaiseksi järjestämisjohtaja Antti Parpon ja toiseksi sijaiseksi konsernipalvelujohtaja Laura Sauraman.
  • Nimesi pelastustoimen palveluissa Mika Kontion sijaiseksi Mika Viljasen 31.12.2022 asti.
  • Nimesi tutkimus- ja kehitysjohtaja Ville Kydön tulevaisuuden, tutkimuksen ja osaamisen neuvottelukunnan esittelijäksi.
  • Tarkisti puheenjohtajan kokouksessa listalle tekemän lisäyksen mukaisesti valintatoimikuntaa niin, että jäseneksi valittiin Nina Söderlund (varajäsen Katri Kapanen).
  • Kokouksen asialistalla ollut tarvittavien virkojen perustaminen käsitellään aluehallituksessa myöhemmin.
  • Tyks-psykiatrian sairaalaa koskien tehdään tilatarveselvitys, ja asiasta valmistellaan Turun kaupungin pyytämä lausunto vasta tämän jälkeen. Hallitus pitää hyvinvointialueen mielenterveyspalveluita erittäin tärkeänä, ja asiaa halutaan tarkastella kokonaisuutena.

Hyvinvointialueelle 422 miljoonan euron investointisuunnitelma

Aluehallitus käsitteli hyvinvointialueen vuosien 2023-2026 investointisuunnitelman. Aluehallitus päätti muutetulla esityksellä lähettää suunnitelman aluevaltuustolle tiedoksi.

Suunnitelma on yhteensä 422 miljoonaa euroa ja se sisältää investointien kaltaiset hankkeet. Suunnitelma sisältää 320 miljoonaa euroa rakennuksiin liittyviä investointeja, 73 miljoonaa euroa ICT-investointeja sekä 29 miljoonaa euroa laite- ja kalustoinvestointeja. Suunnitelma liittyy investointien ennakkokäsittelyyn ministeriöissä.

Hyvinvointialueelle siirryttäessä ensisijaisena tavoitteena on turvata toiminnan jatkuvuus, erityisesti henkilöstön palkanmaksu sekä palvelujen saatavuus. Suunnitelman merkittävimmät yksittäiset rakennusinvestoinnit ovat psykiatrian sairaala, Salon sairaalan uudistaminen sekä T-sairaalan lisäosa.

Tulevien vuosien suurimmat ICT-investoinnit liittyvät asiakas- ja potilastietojärjestelmien sekä asiakas- ja potilastietokantojen mahdollisimman nopeaan yhdistämiseen. Tämä mahdollistaa yhteisten toimintamallien käyttöönoton.

Aluehallituksen asialistalla olleet muut aiheet hyväksyttiin esityksen mukaisesti. Esityslista on kokonaisuudessaan nähtävillä osoitteessa: Esityslistahaku (tweb.fi).

Hallituksen seuraava kokous on 4.10.2022, ja kokouksen esityslista julkaistaan em. verkkopalvelussa. Kokousten pöytäkirjat julkaistaan samassa osoitteessa allekirjoittamisen jälkeen.