Hyppää pääsisältöön

Vanhainkotihoito

Nousiaisten keskustassa sijaitseva Moisiokoti tarjoaa ympärivuorokautista laitoshoitoa (vanhainkoti). Tupala-osastolla on 23 vakituista asuinpaikkaa ja 1 intervallipaikka, joka on käytössä yleensä viikon kerrallaan.

Osastolla on hoitajia paikalla ympäri vuorokauden. Tässä yksikössä on myös kriisipaikka, johon voi asiakas sijoittua, jos omaishoitaja sairastuu/loukkaantuu/estyy hoitamasta asiakasta. Tupalassa on tarjolla sekä yhden että kahden hengen huoneita. Moisiokodissa asuu myös kissa.

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllisen asumisen yksikkö Henriikka sijaitsee Nousiaisten keskustan tuntumassa. Samassa kiinteistössä sijaitsee myös muita ikääntyneiden asumispalveluita, Moisiokodin laitosasumista.

Henriikan hoitajat järjestävät asukkaille sosiaalista kanssakäymistä edistävää toimintaa. Lisäksi yksiköstä osallistutaan myös koko talon yhteiseen toimintaan. Henriikassa järjestetään tuolijumppaa sekä tarpeen mukaan yksilöllisempää fysioterapiaa. Lisäksi päivätoiminnan ohjaaja järjestää viriketuokioita. Hoitajat järjestävät mm. yhteislaulutuokioita, bingoiltoja, pianonsoittoa ja ulkoilua. Yhteistyötä Nousiaisten eri vapaaehtoisjärjestöjen kanssa on tiivistä. Henriikassa asuu myös kissa.

Henriikan yhteisöllisessä asumisessa on 12 asuntoa. Yksi asunnoista on kahden intervalliasukkaan käytössä. Asuntojen koot ovat 30–55 m2. Kaikki asunnot ovat esteettömiä ja niissä on oma keittiövarustus sekä wc ja suihku. Lisäksi yksikössä on viihtyisä tupakeittiö ja oleskelutila sekä iso terassi tupakeittiön yhteydessä. Suojaisalla sisäpihalla on pihakeinu ja omenapuita. Myös Henriikkasalin tilat ovat vapaasti käytössä. Asunnosta tehdään asukkaan kanssa vuokrasopimus.

Asukkaiden tarvitsemat palvelut järjestetään kotihoidon palveluina ja tukipalveluina, joita ovat esimerkiksi ateriapalvelu, vaatehuoltopalvelu ja turvapalvelu. Asuinhuoneen siivouksen asukas järjestää itse ja siihen on mahdollista hakea siivouksen palveluseteliä. Asiakkaalle myönnettävät palvelut perustuvat aina palvelutarpeen arviointiin.

Henriikan yhteisöllisen asumisen yksikössä on hoitaja paikalla aamu- ja iltavuorossa. Asukkaiden yöaikaiset auttajakäynnit järjestetään tarvittaessa turvapalvelun kautta.

Uudet asiakkaat

Jos et ole vielä ikääntyneiden palveluiden asiakas ja haluat lisätietoa ikääntyneiden asumispalveluista, ota yhteyttä Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaukseen.