Hyppää pääsisältöön

Yhteisöllisen asumisen yksikkö Poiju sijaitsee viihtyisässä ympäristössä, Taivassalon keskustan tuntumassa. Samassa kiinteistössä sijaitsee myös muita ikääntyneiden asumispalveluita. Yksikössä on oma terassi ulkoilua varten, terassilla vietetään paljon aikaa kesästä syksyyn. Poijun ympäri pääsee kävellen tai pyörätuolilla ja matkalle on sijoitettu penkkejä levähdyksiä varten. Kotihoidon hoitajat järjestävät asukkaille sosiaalista kanssakäymistä edistävää toimintaa. Lisäksi yksiköstä osallistutaan koko talon yhteiseen toimintaan, esimerkiksi lauluhetkiin ja grillaukseen sekä seurakunnan, Marttojen ja SPR:n järjestämiin tilaisuuksiin.

Poijun yhteisöllisessä asumisessa on 7 asuntoa. Asuntojen koot ovat 37–40 m2. Kaikki asunnot ovat esteettömiä ja niissä on oma keittiövarustus sekä wc ja suihku. Lisäksi yksikössä on yhteinen ruokailu- ja oleskelutila. Lisäksi koko talon yhteisessä käytössä on viherhuone ja sauna. Asunnosta tehdään asukkaan kanssa vuokrasopimus.

Asukkaiden tarvitsemat palvelut järjestetään kotihoidon palveluina ja tukipalveluina, joita ovat esimerkiksi ateriapalvelu, vaatehuoltopalvelu ja turvapalvelu. Asuinhuoneen siivouksen asukas järjestää itse ja siihen on mahdollista hakea siivouksen palveluseteliä. Asiakkaalle myönnettävät palvelut perustuvat aina palvelutarpeen arviointiin.

Poijun yhteisöllisen asumisen yksikössä on kotihoidon hoitaja paikalla aamu- ja iltavuorossa. Asukkaiden yöaikaiset auttajakäynnit järjestetään tarvittaessa turvapalvelun kautta.

Uudet asiakkaat

Jos et ole vielä ikääntyneiden palveluiden asiakas ja haluat lisätietoa ikääntyneiden asumispalveluista, ota yhteyttä Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaukseen.