Hyppää pääsisältöön

Peimarin asumisvalmennusyksikkö kehitysvammaisille, Paimio

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Timperintie 1 B 30
21530 PAIMIO

Aukioloajat

, Avoinna ympäri vuorokauden

Peimarin asumisvalmennusyksikkö tarjoaa valmennus- ja kuntoutusjaksoja kehitysvammaisille nuorille aikuisille, joilla on avun, tuen ja ohjauksen tarvetta psykososiaalisella osa-alueella.

Valmennus- ja kuntoutusjaksojen aikana asiakkaamme opettelevat asumiseen liittyviä asioita omien tavoitteidensa mukaisesti. Jaksojen aikana asiakkaat asuvat omissa huoneissaan. Asiakas saa yksilöllisen valmennus- ja kuntoutussuunnitelman, ja hänen tarpeidensa ja toiveidensa mukaisesti pidetään moniammatillisen kuntoutuksen arviointipalavereja kerran tai kahdesti vuodessa. Tavoitteena on, että valmennus- ja kuntoutusjakson jälkeen jokaiselle asiakkaalle löytyy oma koti joko tuetun, ohjatun tai autetun asumismuodon piiristä.

Peimarin asumisvalmennusyksikkömme sijaitsee Paimiossa, Naskarlan alueella. Matkaa Paimion keskustaan on noin kolme kilometriä, ja Peimarista on myös hyvät bussiyhteydet esimerkiksi Turkuun.

Asumisyksikössä tarjottavissa asumispalveluissa korostuvat asiakkaan oikeudet: lähtökohtana ovat asiakkaan yksilölliset tarpeet. Tavoitteena on, että järjestetty tuki ja palvelut mahdollistavat asiakkaalle hyvän, omannäköisen elämän. Toiminnassa noudatetaan valtakunnallisia asumisen tuen laatukriteereitä.