Hyppää pääsisältöön

Sauvon asumisyksikkö kehitysvammaisille, Sauvo

Avainsanat:

Sauvon asumisyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua kehitysvammaisille henkilöille, joilla on vaativia, yksilöllisiä avun sekä tuen tarpeita. Asukaspaikkoja yksikössä on yhteensä 12.

Yksikössä on suuri päärakennus, joka jakaantuu kolmeen kotiryhmään. Jokaisella asiakkaalla on oma huone ja kylpyhuone. Yhteisiä tiloja ovat kolme oleskelu- ja ruokailutilaa, kolme keittiötä, saunaosasto sekä monitoimitila. Asumisyksikössä on aidattu sisäpiha.

Sauvon asumisyksikkö sijaitsee Sauvon keskustassa, palvelujen välittömässä läheisyydessä.

Asumisyksikkömme tarjoaa asukkaille turvallista, yhteisöllistä asumista sekä mielekästä toimintaa jokaisen omien tavoitteiden ja mieltymysten mukaisesti. Asukkaiden palvelut ja arjen toiminta määrittyvät asukkaiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti, ja yksikössä pystytään vastaamaan vaativampiinkin tuen tarpeisiin.

Asumisyksikössä tarjottavissa asumispalveluissa korostuvat asiakkaan oikeudet: lähtökohtana ovat asiakkaan yksilölliset tarpeet. Tavoitteena on, että järjestetty tuki ja palvelut mahdollistavat asiakkaalle hyvän, omannäköisen elämän. Toiminnassa noudatetaan valtakunnallisia asumisen tuen laatukriteereitä.